Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané akreditač. standardy v nemocnici (KOP / MVAST)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOP / MVAST - Vybrané akreditač. standardy v nemocnici, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pojem, obsah akreditace zdravotnického zařízeníResortní bezpečnostní cílePráva pacientů a jejich edukace, dostupnost a kontinuita péče.Diagnostická a terapeutická péčeObjednávání, předepisování a podávání lékůHygienické zabezpečení v rukou a protiepidemický režim v nemocnicíchKvalita a bezpečí poskytované péčeInformace, komunikaceKultura bezpečí v nemocniciŘízení lidských zdrojů

Získané způsobilosti

Student/ka je seznámena s pojmem akreditace zdravotnického zařízení. Student/ka je seznámena s průběhem akreditačního šetření a hodnocením akreditačních standardů. Student/ka má zájem o rozvoj a inovaci ošetřovatelské péče.Student/ka dokáže hodnotit kvalitu poskytované péče.Student/ka zná uspořádání, obsah a použití vybraných akreditačních standardů. Student/ka má vědomosti a dovednosti, které umožní realizovat program kontinuálního zvyšování kvality.

Literatura

MARX, D., VLČEK, F. Akreditační standardy pro nemocnice. Praha, 2014. ISBN 978-80-87323-04-0.Škrla, P. Škrlová, M. Kreativní ošetřovatelský management. Praha:Advent ORION, 2003. ISBN 807172-841-1.GLADKIJ, I. a kolektiv. Management ve zdravotní péče. Praha, 2003. ISBN 80-7226-996-8.KILÍKOVÁ, M. Teória manažmentu. Příbram, 2013. ISBN 788026038450.

Požadavky

Aktivita v hodinách a vypracování seminární práce.

Garant

Ing. Iva Brabcová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Iva Brabcová, Ph.D.