Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Práce s vědeckými a techn. informacemi (KOP / NNPVI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOP / NNPVI - Práce s vědeckými a techn. informacemi, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Časový plán:1.- 3.hodinaÚvodní hodina, práce s vědeckými a technickými informacemi, EBN.Základní vyhledávání v PC s OS MS Windows a vyšší, v síti internet, rešerše.Práce s PC ? základní vyhledávání v síti internet, kvalita informací v síti internet.Práce s vědeckými informacemi a problematika plagiátorství, autorský zákon,disciplinární komise ZSF JU.Úvod do databází4.- 5. hodinaVyhledávání v databázi MEDLINE, MEDSCAPE, ProQUEST.Samostatné vyhledávání I, II.6 - 8. HodinaZhodnocení předložených seminárních prací studentů.

Získané způsobilosti

Na základě absolvování předmětu jsou studenti schopni vyhledávat vědecké informace z oblasti ošetřovatelství, prostřednictvím standardních vyhledávačů, a dále prostřednictvím specializovaných vědeckých databázových systémů jako je PubMed, Medscape, Scopus aj. Dále jsou studenti seznámeni s problematikou plagiátorství a kompilací.

Literatura

GREENHALGH T. Jak pracovat s vědeckou publikací. Meško, D. a kol. Akademická příručka. Osveta Martin, 2006. ISBN ISBN 80-8063-219-.Čmejrková, S., Daneš, F., Světlá, J. Jak napsat odborný text. Academia, Praha 1999. ISBN 80-859-2769-1.Šesták, Z. Jak psát a přednášet o vědě. Academia Praha, 2000. ISBN 80-200-0755-5.

Požadavky

Podmínky k zápočtu: 90 % docházka, aktivita při seminářích, úspěšná obhajoba vypracované seminární práce

Garant

Mgr. Pavel Scholz, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Pavel Scholz, Ph.D.