Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunitní péče II. (KOP / OVKII)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOP / OVKII - Komunitní péče II., Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah:1.Charakteristika komplexní domácí péče. Historie poskytování domácí péče v ČR, současná situace agentur domácí péče. KDP versus návštěvní služba, pečovatelská služba. Základní principy komplexní domácí péče.2.Návštěva nemocného v domácí péči (plánování, příprava, sesterský kufřík); úkoly sestry při domácí návštěvě. Propuštění klienta z domácí péče. Záznam domácí návštěvy.Dokumentace agentury domácí péče. 3. Anamnestika a diagnostika v domácí péči. Plány domácí zdravotní péče ve vztahu ke klientům s nádorovým onemocněním. Domácí hospicová péče.4. Plány domácí zdravotní péče ve vztahu k nejčastějším diagnostickým skupinám klientů (bércové vředy, DM, respirační choroby, RS, CMP, duševní onemocnění atd.).

Získané způsobilosti

Student prakticky uplatňuje ošetřovatelské vědomosti o formách a struktuře a managementu komunitní a domácí péče ve spolupráci s terénními sestramiStudent zná kompetence a činnosti všeobecných sester pracujících v primární péči a v komunitní péčiStudent realizuje prakticky pracovní činnosti v Agentuře domácí péčeStudent realizuje péči o staré, chronicky nemocné a umírající pacientyStudent zná principy edukace o hospicové i paliativní péčiStudent umí používat hodnotící techniky v domácí a komunitní péči

Literatura

MISCONIOVÁ, Blanka. Anamnestika, diagnostika a plánování v Komplexní domácí péči. Praha: Národní centrum domácí péče Č. R., 2000. MISCONIOVÁ, Blanka. Management Komplexní domácí péče. Asociace domácí péče České republiky - NCDP., 1995. HERDMAN, Heather, t. et al. NANDA International. Ošetřovatelské diagnózy. Definice a klasifikace 2009-2011. Praha: Grada., 2010. ISBN 978-8024-734-231.MAREČKOVÁ, Jana. Ošetřovatelské diagnózy v NANDA doménách. Praha: Grada, 2006. ISBN 80-247-1399-3.TÓTHOVÁ, Valérie et al. Ošetřovatelský proces a jeho realizace. Praha: Triton, 2009. ISBN 978-80-7387-286-1.TRACHTOVÁ, Eva et al. Potřeby v ošetřovatelském procesu. Brno: IDVZP, 2013. MISCONIOVÁ, Blanka. Stručný průvodce domácí péčí a Adresář agentur domácí péče. Praha: Asociace domácí péče, 1995.

Požadavky

plnění předem stanovených úkolů v semináříchplnění zadaných úkolů pro domácí přípravu - samostudiumvyhledávání a nastudování příslušných zdrojů literatury k danému tématuúčast na plánovaných exkurzích - hodnocení v seminářivypracování zadané semestrální práce90% docházka

Garant

Mgr. Dominika Průchová, Ph.D.PhDr. Věra Stasková