Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe individuální B (KOP / OVPB1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOP / OVPB1 - Odborná praxe individuální B, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

120 hodinKlinické pracoviště: Interní oddělení

Získané způsobilosti

Student/ka zná specifika ošetřovatelské péče na interním odděleníStudent/ka má přehled o vyšetřovacích metodách prováděných na interním oddělení.Student/tka umí provádět základní i speciální ošetřovatelské výkony na interním oddělení.Student/tka aplikuje teoretické vědomosti v praxi.Student/tka používá komunikační dovednosti v rámci poskytování ošetřovatelské péče.Student/tka je schopna se zapojit do ošetřovatelského týmu na interním oddělení.

Literatura

Kolektiv autorů. E-amos, Katedra ošetřovatelství ZSF JCU, Ošetřovatelské postupy (studijní materiály. Kozierová, B., Erbová, G., Olivierová, R. Ošetrovateľstvo I. Martin: Osveta, 1995. ISBN 80-217-0528-0.Kozierová, B., Erbová, G., Olivierová, R. Ošetrovateľstvo II. Martin: Osveta, 1995. ISBN 80-217-0528-0.Melicharčíková,V. Sterilizace a dezinfekce ve zdravotnictví. Praha: Grada, 1998.

Požadavky

100% docházka, dodržování pracovní doby, dodržování předepsané úpravy, práce s logbookem, vypracování kasuistik a plánů ošetřovatelské péče na jednotlivých odděleních dle modelu Gordonové, Oremové a dalších vybraných modelů.Zápočet formou: konzultace a obhajoba absolvované praxe s ohledem na hodnocení mentora, splnění všech úkolů, 100 % docházka, vypracování standardního plánu ošetřovatelské péče z daného oddělení

Garant

Mgr. Zdeňka Pavelková