Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe 4 (KOP / PVOP4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOP / PVOP4 - Odborná praxe 4, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

240 hodin, 40 hod/týdenKlinická pracoviště:Dětské oddělení, Chirurgické oddělení, Gynekologicko-porodnické oddělení

Získané způsobilosti

Student/ka má přehled o organizaci práce na jednotlivých odděleních.Student/ka zná specifika práce sestry na jednotlivých odděleníchStudent/ka umí pečovat o pacienta hospitalizovaného na jednotlivých odděleních.Student/ka zná specifika ošetřovatelské péče u dětí.Student/ka umí rozlišit specifika ošetřovatelské péče u dětských a dospělých pacientů.Student/ka zná a umí použít nejčastější ošetřovatelské diagnózy a možné intervence v rámci ošetřovatelského procesu na dětském, gynekologicko-porodnickém a chirurgickém oddělení.Student/ka umí pracovat se zdravotnickou dokumentací na dětském, gynekologicko-porodnickém a chirurgickém oddělení.Student/ka zná specifika používané ošetřovatelské dokumentace na dětském, gynekologicko-porodnickém a chirurgickém oddělení.Student/ka se umí aktivně zapojit do ošetřovatelského týmu.Student/ka používá komunikační dovednosti při péči o dětské i dospělé pacienty.Student/ka zná standardy, používané na dětském, gynekologicko-porodnickém a chirurgickém oddělení.Student/ka se orientuje v základní farmakoterapii používané na dětském, gynekologicko-porodnickém a chirurgickém oddělení.Student/ka umí používat technické zařízení staniceStudent/ka má přehled o vyšetřovacích metodách používaných na dětském, gynekologicko-porodnickém a chirurgickém oddělení.Student/ka je schopna na základě získaných znalostí a dovedností vypracovat plán ošetřovatelské péče na dětském, gynekologicko-porodnickém a chirurgickém oddělení.

Literatura

Logbook. KRIŠKOVÁ, A. a kol. Ošetrovatelské techniky. Osveta, Martin, 2001. ISBN ISBN 80-8063-087-.Kozierová,B., Erbová,G., Olivierová,R. Ošetrovatelstvo 1,2. Martin: Osveta, 1999. ISBN 80-217-0528-0.MAREČKOVÁ, J. Ošetřovatelské diagnózy v NANDA doménách. Praha, 2006. ISBN 80-247-1399-3.TRACHTOVÁ, E. Potřeby nemocného v ošetřovatelském procesu. Brno: IDV ZP, 1999. ISBN 80-7013-324-4.Standardy ošetřovatelské péče. Zdravotnická dokumentace.

Požadavky

100% docházka, dodržování pracovní doby, dodržování předepsané úpravy, aktivní práce s logbookem, aktivní přístup k praktické výuce, vypracování kasuistik a plánů ošetřovatelské péče na jednotlivých odděleních dle modelu Gordonové, Oremové a dalších vybraných modelů.

Garant

PhDr. Věra Stasková