Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe individuální B (KOP / PVPB1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOP / PVPB1 - Odborná praxe individuální B, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámení se systémem primární, sekundární i terciární péče.Seznámení se s platnými předpisy a normami daného zařízení.Aplikace ošetřovatelských postupů a principů v péči o zdravé, nemocné, handicapované a umírající klienty.Uspokojování potřeb klientů na základě aktivní a individualizované ošetřovatelské péče realizované metodou ošetřovatelského procesu.Student se zdokonaluje v ošetřovatelských intervencích, které si osvojil v předešlém semestru a aktivně se zajímá o dosud neprocvičených ošetřovatelských postupech.Interní oddělení (3 týdny/120 hod.)Chirurgické oddělení (4 týdny/160 hod.)

Získané způsobilosti

-Student/ka zná specifika ošetřovatelské péče na chirurgickém a interním oddělení.-Student/ka umí pečovat o pacienta před chirurgickou operací.-Student/ka umí pečovat o pacienty po chirurgických operacích.-Student/ka umí používat nejčastější ošetřovatelské Diagnózy a možné intervence v rámci ošetřovatelského procesu před a po operačním výkonu.-Student/ka má přehled o vyšetřovacích metodách prováděných na chirurgickém oddělení.-Student/tka umí provádět základní i speciální ošetřovatelské výkony na chirurgickém a interním oddělení.-Student/tka aplikuje teoretické vědomosti v praxi.-Student/tka používá komunikační dovednosti v rámci poskytování ošetřovatelské péče.-Student/tka je schopna se zapojit do ošetřovatelského týmu na chirurgickém a interním oddělení.-Student/ka zná a pod odborným dohledem provádí ošetřovatelské výkony v souladu s Vyhláškou č. 55/2011.

Literatura

WORKMAN, B. A., BENNETT, C. L. Klíčové dovednosti sester. Praha Grada, 2006. Krišková A. a kol. Ošetrovatel ské techniky. Martin: Osveta, 2006. ISBN 80-8063-202-2.Vytejčková R. a kol. Ošetřovatelské postupy v péči o nemocné I. Praha Grada, 2011. Vytejčková R. a kol. Ošetřovatelské postupy v péči o nemocné II. Praha Grada, 2013. TRACHTOVÁ Eva a kol. Potřeby nemocného v ošetřovatelském procesu. Brno, 2013. ISBN 978-80-7013-553-2.Vyhláška č. 55/2011 Sb. o činnostech zdravotnických pracovníků a jiných odborných pracovníků. Vyhláška MZČR 306/2012 Sb., kterou se upravují podmínky předcházení vzniku a šíření infekčních onemocnění a hygienické požadavky na provoz zdravotnických zařízení a ústavů sociální péče. Zákon č. 96/2004 Sb. o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činnosti souvisejících s poskytováním zdravotní péče a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o nelékařských zdravotnických povoláních) v platném znění.

Požadavky

Zápočet je udělen na základě potvrzené 100% účasti na praxi, hodnocení odborného pracoviště a písemné reflexe studenta a vypracované kasuistiky včetně ošetřovatelského plánu podle určeného ošetřovatelského modelu. Splnění individuální praxe je podmínkou pro postup do dalšího ročníku.Student si volí odborné zařízení tak, aby splnil povinné výkony a cíle praktické výuky dle studijního plánu. Student aktivně přistupuje k plnění cílů uvedených v Log booku (přehledu ošetřovatelských intervencí) a iniciativně provádí sebereflexi osobního rozvoje.

Garant

Mgr. František Dolák, Ph.D.