Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výchova ke zdraví (KOP / PVVKZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOP / PVVKZ - Výchova ke zdraví, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cvičení:1 4. Úvod do předmětu definice zdraví, modely zdraví, determinanty zdraví, Zdraví 2020, role sestry v podpoře zdraví5. 8. Výchova ke zdraví - vymezení pojmu, edukace v kontextu podpory a udržení zdraví didaktické zásady, cíle výuky, formy výuky9. 12. Problematika komunikace a motivace ve výchově ke zdraví metodické aspekty přípravy edukačních materiálů pro klienty a pacienty13. 16. Životní styl v kontextu podpory zdraví definice, pojetí; rizikové faktory životního stylu: stravovací návyky, fyzická aktivita, kuřáctví, spotřeba alkoholu, stres duševní hygiena ve vtahu k rozdílným věkovým skupinám17. 20. Výchova ke zdraví v jednotlivých věkových obdobích vč. implementace ošetřovatelské diagnostiky

Získané způsobilosti

- Student/tka rozumí důležité změně v orientaci zdravotní politiky od roku 1978 v Evropských zemích.- Student/tka chápe výchovu ke zdraví jako neoddělitelnou součást ošetřovatelské péče. - Student/tka chápe zdravý způsob života jako jednu možností, jak snižovat náklady na léčbu onemocnění a komplikací.- Student/tka si uvědomuje reálné obtíže, které ve společnosti brání zlepšování úrovně zdraví obyvatelstva.- Student/tka definuje klíčové determinanty zdraví jednotlivců i komunit ve společnosti.- Student/tka chápe principy zdravotní výchovy, dokáže obhájit roli sestry ve veřejném zdravotnictví, v problematice upevňování zdraví ve společnosti vč. ve své profesi.- Student/tka navrhuje možnosti konkrétního působení sestry oblasti výchovy ke zdraví.- Student/tka navrhuje, plánuje a připravuje edukační materiály.

Garant

Mgr. Hana Hajduchová, Ph.D.Mgr. Andrea Scholzová FestováMgr. Andrea Schönbauerová