Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Role všeob. sestry v moder. ošetř. praxi (KOP / RVSOP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOP / RVSOP - Role všeob. sestry v moder. ošetř. praxi, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Strom rolí a teorie hierarchií rolíBariéry realizace rolí a metodologie eliminace bariér.Rola sestry v ošetřovatelském procesu.Role sestry - edukátorkyRole sestry výzkumniceRole sestry obhájkyně práv pacientaSestra navrhovatelka změnSestra političkaRole sestry v souvislosti s globalizací realizace transkulturního ošetřovatelstvíPřínos a překážky role mentora v praxiReflektivní praxe a profesní rozvojDovednosti kouče a supervizoraMentor a celoživotní vzdělávání

Získané způsobilosti

Studen/ka definuje roli sestry, vycházející ze základních činností v profesi a aplikuje v širším pohledu na současnou situaci ve společensko - politické oblastiz cílem upevnit a zkvalitni její autonomní postavení.Obhajuje a potvrzuje důležitost a přínos jednotlivých rolí dle výběru.Navrhuje konkrétní podnety na změny na základě prostudované literatury.Vyjadřuje přesvědčení o efektivitě činností sestry v jednotlivých rolích.

Literatura

Grohar, E. M., DiCroce, H. R. Zásady vedení a řízení v oblasti ošetřovatelské péče. Praha Grada, 2003. ISBN 80-247-0267-3.Helus. Z. Helus, Z. Sociální psychologie pro pedagogy. 1. vyd. Praha Grada, 2007. ISBN 978-80-247-1168-3.Arnold, E., Boggs, K, Underman. Interpersonal Relationships: Professional Communication Skills for Nurses. 4. vyd. St.Louis: Souders, 2003. ISBN 0-7216-9388.Kilíková, M. Kilíková, M. Základy manažmentu ošetrovateľstva 1. Bratislava, Sapienta, 2005. Fischer, Epe, M. Koučování, zásady a techniky profesního doprovázení. 1. vyd. Praha Portál, 2006. ISBN 80-7367-140-9.Venglářová, M. Supervize v ošetřovatelství. Praha Grada, 2013. ISBN 978-80-247-4082-.

Požadavky

Vyhledat v české literatuře a odborných časopisech statě na téma "role sestry" a provést analýzu.Vyhledat v databázích články s tématem "role sestry" a provést analýzu. Prostudovat zjištěné informace, porovnat realitu a pohled na roli sestry v uvedených zdrojích z pohledu domácích a zahraničních autorů.Písemné zpracování zjištěných informací formou eseye.

Garant

PhDr. Mgr. Marie Trešlová, Ph.D.