Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunitní péče (KOP / TKOPE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOP / TKOPE - Komunitní péče, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Komunitní péče - definice, cíl, struktura v rámci veřejného zdraví, zdravá komunita - faktory ovlivňující zdravotní stav komunity . Komunitní péče o rodinu - žena, dítě, muž, komunitní péče o školní děti, komunitní péče v zaměstnání. Komunitní péče o psychicky nemocné a mentálně retardované , komunitní péče o staré a umírající klienty .Charakteristika komplexní domácí péče. Historie poskytování domácí péče v ČR, současná situace agentur domácí péče. Základní principy komplexní domácí péče. Nejčastější diagnostické skupiny klientů agentur domácí péče.Návštěva agentury domácí péče. Záznam domácí návštěvy. Dokumentace agentury domácí péče. Zkušenosti sestry pracující v ADP.Podpora klientů v azylovém domě ke změně a zlepšení jejich aktuální situace s důrazem na opětovné začlenění do většinové společnosti, důraz na individuální sociální práci. Zkušenosti sociálního pracovníka azylového domu.

Získané způsobilosti

Student umí definovat komunitní péči, základní principy komplexní domácí péče Student je schopen určit faktory ovlivňující zdravotní stav komunity Student je schopen diagnostikovat základní potřeby klientů komunitní a domácí péčeStudent prokazuje základní znalosti z terminologie komunitní péče, komplexní domácí péče.Student chápe organizaci agentury domácí péče

Literatura

MISCONIOVÁ, B. Anamnestika, diagnostika a plánování v KDP. Praha: ADP NCDP, 1996. LEMON, Učební texty pro sestry a porodní asistentky. Brno: IDVPZ, 1997. Adresář agentur DP. Domácí a primární péče včera, dnes a zítra;Praha:NDCP ČR, 1998. Rámcový vzdělávací program. Dostupné na: . WEBER, J.:. Health Assessment in Nursing. Mississippi, 2003. ISBN ISBN 0-7817-3207-.Svatošová, M. Hospice a umění doprovázet. Ecce homo. Praha: Ecce Homo, 1995. ISBN neuvedeno.VÖRÖSOVÁ, G. a kol. Klasifikačné systémy a štandardizácia terminologie v ošetrovateľstve. Martin: Osveta, 2007. ISBN 978-80-8063-242-7.Hartl, P. Komunita občanská a komunita terapeutická. Praha, Slon, 1997. ISBN 80-85850-45-1.HANZLÍKOVÁ, A. Komunitní ošetrovateľstvo. MARTIN: Osveta, 2006. ISBN 80-8063-213-8.MISCONIOVÁ, B. Management komplexní domácí péče. Národní centrum domácí péče. Praha, 2000. MISCONIOVÁ, B. Nejčastější otázky spojené s komplexní domácí péčí. Praha: ADP NCDP, 1996. Strategické dokumenty 1,2,4,5. Praha:MZČR. ADP - Misconiová, B. Stručný průvodce domácí péčí a Adresář agentur domácí péče. Praha, 1996. JAROŠOVÁ, D. Úvod do komunitního ošetřovatelství. Praha: Grada Publishing, 2007. ISBN 974-80-247-2150-7.www.hyperlink.cz/domacipece/ncdpr.html. somácí péče. www.cnna.cz. stránky České asociace sester, sekce domácí péče, sekce zdravotně sociální. www.idvpz.cz. Stránky národního centra ošetř. a nelékařs. zdravotn. oborů-katedra primární péče.

Požadavky

Aktivita při výuce. Samostudium zadané literatury.Zápočet formou: 90% docházka, výstupní hodnocení exkurzí a návštěvy pracoviště domácí nebo komunitní péče, písemná forma - seminární práce

Garant

Mgr. Andrea Scholzová Festová

Vyučující

Mgr. Andrea Scholzová Festová