Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zdravotnická psychologie (KPP / AZDPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / AZDPS - Zdravotnická psychologie, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky1. Úvod do zdravotnické psychologie2. Syndrom vyhoření (burn out)3. Poruchy pudu sebezáchovy4. Psychologické problémy hospitalizace s přihlédnutím k věku a nemoci(5. Psychologie pacientů s chronickým onemocněním6. Psychologie pacientů s kardiovaskulárním onemocněním7. Psychologie pacientů s onkologickým onemocněním8. Psychologické problémy starších a umírajících pacientů9. Uvedená témata budou rozvedena na přednášky a semináře v souladu s rozvrhem daného oboru v příslušném semestru.Semináře1. 1.Úvod do zdravotnické psychologie2. Syndrom vyhoření (burn out)3. Poruchy pudu sebezáchovy4. Psychologické problémy hospitalizace s přihlédnutím k věku a nemoci(5. Psychologie pacientů s chronickým onemocněním6. Psychologie pacientů s kardiovaskulárním onemocněním7. Psychologie pacientů s onkologickým onemocněním8. Psychologické problémy starších a umírajících pacientů9.Uvedená témata budou rozvedena na přednášky a semináře v souladu s rozvrhem daného oboru v příslušném semestru.

Získané způsobilosti

Studenti by měli být připraveni na psychologickou problematiku pacientů, se kterými se budou při své práci v jednotlivých oborech setkávat.

Literatura

Kříž, J. Duševní poruchy a poruchy chování u dětí a mladistvých. České Budějovice: ZSF JU, 2004. ISBN 80-7040-386-1.Vymětal, J. Lékařská psychologie. Praha Portál, 2003. KŘIVOHLAVÝ, J. Psychologie nemoci. Praha: Grada, 2002. ISBN 80-247-0179-0.

Požadavky

Zápočet ( 80% účast)Kolokvium

Garant

PhDr. Vlastimila Urbanová

Vyučující

PhDr. Vlastimila Urbanová