Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociálně psychologický výcvik 1 (KPP / CSPV1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / CSPV1 - Sociálně psychologický výcvik 1, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Komunikace, její pravidla pro pomahačské profese2.Verbální komunikace3.Nonverbální komunikace4.Psychoterapeutický výcvik - smlouva .kontrakt, náplň, akreditované výcviky, nabídka5.Princip zdravé komunikace, patologická komunikace6.Asertivita7.Zásady komunikace se seniory8.Zásady komunikace se zrakově postiženým9.Zásady komunikace se sluchově postiženým10.Zásady komunikace s psychiatrickým pacientem11.Základy arteterapie, techniky12.Komunikace v zátěžových situacích, obranné mechanismy13.Canisterapie, taneční terapie, muzikoterapie14.Opakování, kontrola plnění požadavků

Získané způsobilosti

Student je na semináři seznámen se zásadami a principy zdravé komunikace a s patologickou komunikací.Teorie provázána s praxí.

Literatura

Honzák, R. Komunikační pasti v medicíně. Praha Galén, 1999. Beran, J. Psychoterapeutický přístup v klinické praxi. Praha HaH, 1996. Yalom,I. Skupinová psychoterapie, teorie a praxe. 1999. Lewis, D. Tajná řeč těla. Praha Victoria Publishing, 1998. Jebavá, J. Úvod do arteterapie. Praha, 1999. Bruchová, H. Základy psychoterapie. Praha Triton, 1997. Kratochvíl, S. Základy psychoterapie. Portál. Praha Portál, 1997.

Požadavky

Zápočet-seminární práce formou referátu

Garant

Mgr. Milan Veselý

Vyučující

Mgr. Milan Veselý