Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální pedagogika (KPP / DOSPD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / DOSPD - Speciální pedagogika, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Obor speciálně pedagogické praxe, struktura speciální pedagogiky - výrazné zaměření pro potřeby studenta.2. Náležitosti komunikace s klientelou, podstata přístupu k dětem s postižením, systém speciálně pedagogické školské péče v ČR.3. Pomůcky, metodiky, diagnózy.4. Specifické poruchy učení, autismus, lateralita - specializovaná pracoviště v oblasti speciálně pedagogického a diagnostického servisu.5. Kritéria a podmínky integrace dětí s postižením do běžných typů škol.

Získané způsobilosti

Student získá základní orientaci v oboru speciálně pedagogické péče, porozumí principům přístupu a komunikace - podle typu, formy a rozsahu postižení dítěte. Ujasní si základní problémy dětí s postižením a pochopí nejpodstatnější zásady možné integrace a činnosti poradenských institucí v dané oblasti.

Literatura

Pipeková, J. a kolektiv. Kapitoly ze speciální pedagogiky, Paido, Brno, více vydání. Sovák,M. Nárys speciální pedagogiky. Kábele, J., Edelsberger, J.: Speciální pedagogika pro učitele základních škol. Monatová, L.: Speciální pedagogika. MU, Brno. 1998. Monatová, L. Pedagogika speciální. MU PF Brno. 2003.

Požadavky

Přehled prostudované literatury, seminární práce

Garant

Mgr. Petr Jánský, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petr Jánský, Ph.D.