Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Krizová intervence (KPP / LLKRI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / LLKRI - Krizová intervence, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Semináře:1. Teorie krize2. Teorie krizové intervence3. Zásady krizové intervence tváří v tvář4. Sociální a klinické projevy krize5. Typologie krizových stavů6. Zdroje pomoci v krizi7. Proces krizové intervence8. Krizová intervence u dětí a mládeže9. Krizová intervence u dospělých10. Krizová intervence u seniorů11. Posuzování druhých lidí jako základ porozumění12. Etika a práce s emocemi v krizové intervenci13. Komunikace v krizové intervenci14. Syndrom vyhoření

Získané způsobilosti

Student umí popsat základní typy krizí, jejich nejčastější příčiny a průběh. Umí prakticky použít základní principy krizové intervence. Student si je vědom nároků krizové intervence a zná své osobní možnosti v jejím poskytování.

Literatura

Vodáčková, D. Krizová intervence. Praha : Portál, 2002, ISBN 80-7178-696-9. Špatenková, N., a kol. Krizová intervence pro praxi Praha, Grada Publishing 2004. Špatenková,N. Zármutek a pomoc pozůstalým. Praha, 2001.

Požadavky

Docházka - 90 %Seminární práce dle zadání na téma "Krizová intervence".

Garant

PhDr. Vlastimila Urbanová