Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychodiagnostika (KPP / PVPDG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / PVPDG - Psychodiagnostika, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Komplexní přístup k poznávání člověka.2. Metodologické otázky psychodiagnostiky.3. Oblasti uplatnění psychodiagnostiky.4. Zásady práce s psychodiagnostickými metodami.5. Diagnostika stavu osobnosti reagující na zátěž nemoci.6. Významné proměnné sociální percepce, orientace v interpersonálních vztazích.7. Psychodiagnostika dětí a starších lidí.8. Diagnostika bolesti a strachu.9. Diagnostika osob smyslově a mentálně znevýhodněných.10. Standardizace, validita, reliabilita, objektivita.11. Klasifikace psychodiagnostických metod.12. Klinické metody.13. Testové metody.14. Skupinová diagnostika, rodinná diagnostika.15. Užití psychodiagnostických metod ve výzkumu.16. Počítačová administrace psychodiagnostických metod.

Získané způsobilosti

Student zná problémy psychologického vyšetření. Zná hodnocení projevu chování a činnosti. Zná jednotlivé metody vyšetření používané v psychodiagnostice.

Literatura

Svoboda, M., Krejčířová, D., Vágnerová, M. Psychologická diagnostika dětí a dospívajících. Praha Portál, 2001. Svoboda, M. Psychologická diagnostika dospělých. Praha, Portál. 1999. 2005.

Požadavky

Zápočet získají studenti na základě aktivní účasti v seminářích, min. 80% prezenci, v ostatních případech vypracují esej na téma dle individuální domluvy, kolokvium.

Garant

PhDr. Ivana Štrosová