Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dramatická výchova - kurz (KPP / QDRKR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / QDRKR - Dramatická výchova - kurz, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah:1.-5. Strukturované drama.6.-11. Projektové vyučování.12.-17. Drama ve výchově.18.-24. Sociodrama.25.-32. Školní divadlo.33.-35. Kontrola projektů, jejich přednosti a slabiny.36.-40. Prezentace jednotlivých projektů a reflexe prezentovaných projektů.(strukturováno v rámci hodinové dotace kurzu)

Získané způsobilosti

Způsobilosti:využít dramatickou výchovu a její prvky ve speciálně pedagogické praxi připravit a realizovat dramatický projektprezentovat dramatický projekt

Literatura

Machková, E. Drama v anglické škole, Artama, Praha. 1992. Machková, E.:. Improvizace s příběhem v angloamerickém dramatu. DAMU, Praha 1996, 95 s., ISBN 80 - 85883 - 16 - 3. Pike, G. - Selby, D.:. Globální výchova. Valenta J. Učit se být, Agent. Strom, Praha. 2000. Bláhová K. Uvedení do systému školní dramatiky, IPOS-ARTAMA-STD, Praha. 1996. Pemberton-Billing R.N., Clegg J. D. Vyučování dramatu. Pojetí výchovného dramatu na střední škole, Městská knihovna, Praha. 1991.

Požadavky

Aktivní účast na kurzu. Prezentace vlastního projektu.

Garant

Mgr. Jiří Pokorný