Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hudební výchova - kurz (KPP / QHVKR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / QHVKR - Hudební výchova - kurz, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah:1. blok Psychoterapeutický vliv hudby. Výchovná funkce hudby.2. blok Intonační modely a jejich procvičování, odstraňování špatných návyků (tón, cvičení rytmická a rytmicko-melodická).3. blok Základní pěvecké dovednosti a návyky.4. blok Poslech jako nástroj k rozvíjení osobnosti žáka, k vytváření jeho estetických zážitků, práce s poslechem v hodinách hudební výchovy.5. blok Hudební nástroj, jeho postavení v hodinách hudební výchovy ve speciálních školách, využití možností práce s hudebními nástroji.6. blok Zvláštnosti a metody rozvoje hudebních schopnosti nevidomých dětí.7. blok Audiovizuální technika v hodinách HV (reprodukční zařízení, minidisc, využití videa), možnosti počítačové techniky.(strukturováno v rámci hodinové dotace kurzu)

Získané způsobilosti

získat základná pěvecké dovednosti a návykyvyužít hudební nástroje při výchovné pedagogické prácirozvíjet hudební schopnosti nevidomých využít audiovizuální techniku při výchovné pedagogické práci

Literatura

SEDLÁK, F. Didaktika HV, 1. a 2. díl. Praha: SPN, 1979, 1985. DANIEL, L. Kapitoly z metodiky hudební výchovy. Olomouc: PF UP, 1984. PECHÁČEK, S.; VÁŇOVÁ H. Praktické úkoly z didaktiky hudební výchovy pro 1. stupeň ZŠ. 2.vyd. Praha: Karolinum, 2001. 282 s. ISBN 80-246-0365-9. FRIDMAN, L. Problémové vyučovanie. Bánská Bystrica: Metodicko-pedagogické centrum, 2004. ISBN 80-8041-464-5. Černušák, G.:. Dějiny evropské hudby. Prchal, J. Populární hudba ve škole. Praha: Muzikservis, 1998.

Požadavky

Aktivní účast na kurzu.

Garant

Mgr. Petr Tomčík