Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tělesná vých. a poh. aktiv. v přír.-kurz (KPP / QTVPA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / QTVPA - Tělesná vých. a poh. aktiv. v přír.-kurz, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah:Přednášky a semináře:1. Základy vodní turistiky.2. Nebezpečí při vodní turistice.3. Základy cykloturistiky.4. Vybavení a výběr vhodného materiálu.5. Didaktický proces při výuce jízdy a ovládání plavidel6. Nordic wolking.7. Základy topografie.8. Bezpečnostní zásady při pohybových aktivitách v přírodě.9. Základy první pomoci.10. Příprava a plánování výletu, zásady při realizaci.11. Bezpečnostní zásady při pohybových aktivitách v přírodě12. Základy první pomoci13. Příprava a plánování výletu, zásady při realizaci14. Základy topografie

Získané způsobilosti

Způsobilosti:Praktické zvládnutí forem adekvátních pohybových aktivit (cykloturistika, vodní turistika, NW, pěší turistika) a doplňkových aktivit. Plánování a organizace celodenního výletu. Praktické vedení skupiny při výletu.

Literatura

Cihlář, J.:. Cyklistika pro každého. Praha: Olympia. 1991. Bílý, M., Kračmar, B., Novotný, P. Kanoistika : technika jízdy, rafting, extrémní terény. Praha: Portál, 2001. Doležal, T., Kodeš, J., Vambera, L. Kanoistika a vodní turistika. Praha: Univerzita Karlova, 1983. Neuman, J.:. Turistika a sporty v přírodě. Praha:Portál. 2000. Hejl, I. Turistika v horách. Praha: Olympia.1990. McManners, H. Vodní sporty: průvodce pro mladé vodáky. Praha: Ikar.1997.

Požadavky

Požadavky:Aktivní účast ve výuce, zpracování itineráře celodenního výletu, úspěšné složení závěrečného testu.Podmínky k získání zápočtu: Aktivní účast ve výuce, zpracování itineráře celodenního výletu, úspěšné složení závěrečného testu.

Garant

Mgr. Jan SCHUSTER, Ph.D.