Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výtvarná výchova-kurz (KPP / QVYKR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / QVYKR - Výtvarná výchova-kurz, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah:1. blok Výtvarná výchova, její pojetí a využití ve speciální pedagogice.2. blok Stanovení výchozích principů a cílů pro využití výtvarné výchovy v duchu artefiletiky jednak s ohledem na místo využití, ale i na druh a stupeň zdravotního postižení a věk žáka/klienta - autora výtvarného díla.3. blok Volba technik, materiálů, základní metody zjišťování výtvarných schopností a dovedností žáka/klienta - autora, možnosti jeho dalšího rozvoje.4. blok Individuální práce s žákem/klientem - autorem a jeho prostředím, zvláštní důraz na motivaci.5. blok Práce s výsledným výtvarným dílem, způsoby jeho dalšího využití, další potřebné dovednosti (práce s PC a softwarem, tisk, kopírování, rozměry atp.).6. blok Vliv výtvarné výchovy v duchu artefiletiky na kvalitu života žáka/klienta - autora, širší souvislosti jeho sociální role v dané sociální skupině, komunitě.7. blok Praktická ukázka fungujících artefiletických ateliérů, jejich metod a způsobu práce, prezentace výsledků, práce s konkrétním žákem/klientem - autorem.(strukturováno v rámci hodinové dotace kurzu)

Získané způsobilosti

Způsobilosti:kreativně využít výtvarné techniky při práci se skupinouaplikovat výtvarné techniky při práci s lidmi se speciálními vzdělávacími potřebamiprezentace výtvarných děl

Literatura

Slavík, J. Od výrazu k dialogu ve výchově. Karolinum, Praha. 1997. Jankovský, J. Ucelená rehabilitace dětí s tělesným a kombinovaným postižením. Somatopedická a psychologická hlediska. Druhé doplněné vydání. Praha: Triton, 2006. Slavíková, V., Slavík, J., Hazuková, H.:. Výtvarné čarování. Artefiletika pro předškoláky a mladší školáky. Praha, PF UK 2003. Šicková - Fabrici, J.:. Základy arteterapie. Praha, Portál 2002.

Požadavky

Požadavky:Aktivní účast na kurzu.

Garant

Mgr. Olga Divišová