Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecná a vývojová psychologie (KPP / TTOVP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / TTOVP - Obecná a vývojová psychologie, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Náplní předmětu jsou v prvé řadě poznatky o psychologické terminologii, kognitivních procesech, emočním prožívání, psychické autoregulaci a problematice osobnosti. Ve druhé části jsou objasňovány faktory, průběh a výsledky proměn lidské psychiky v jednotlivých ontogenetických obdobích od početí po smrt.Přednášky:1. Úvod do obecné psychologie2. Poznávací procesy3. Emoční prožívání4. Psychická autoregulace5. Osobnost6. Úvod do vývojové psychologie7. Dětství8. Dospívání9. Dospělost10. Stáří

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu Obecná a vývojová psychologie bude schopen kreativně aplikovat získané psychologické vědomosti a dovednosti v nutriční terapii s konkrétními klienty-pacienty.

Literatura

Vágnerová, M. Vývojová psychologie I. Dětství a dospívání. Praha, 2005. ISBN 80-246-0956-8.Vágnerová, M. Vývojová psychologie II. Dospělost a stáří. Praha, 2007. ISBN 978-80-246-1318-5.Vágnerová, M. Základy psychologie. Praha, 2010. ISBN 978-80-246-0841-9.

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu je aktivní účast studenta na dialogicky vedených cvičeních, rovněž tak úspěšné absolvování série didaktických testů z obecné a vývojové psychologie. Podmínkou složení zkoušky je schopnost v dialogu prokázat znalost psychologické problematiky v rozsahu sylabu a schopnost tvořivě tyto poznatky v práci s klienty-pacienty uplatňovat.

Garant

PhDr. Jaroslav Hála

Vyučující

PhDr. Jaroslav Hála