Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Krizová intervence (KPP / VVKRI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / VVKRI - Krizová intervence, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vymezení pojmů krize. Typologie krizí. Příčiny a průběh krize. Člověk v krizi. Krize jako šance. Zaměření na zdroje. Organizace poskytující pomoc lidem v krizi.2. Krizová intervence ? její formy a etapy. Pracovník krizové intervence. Právní aspekty krizové intervence. Nejčastější typy krizí a možnosti jejich zvládání (rodinná krize, násilí v rodině jako příčina a následek rodinné krize, traumatická krize a krize ztráty, duševní krize a riziko suicidia, krize provázející závislosti).

Získané způsobilosti

Student po absolvování kurzu ovládá terminologii z oblasti psychologie práce. Je seznámen se základními problematickými okruhy vymezenými obsahem kurzu.

Literatura

Špatenková, N. a kol.:. Krize - psychologický a sociologický fenomén. Grada, Praha, 2004. Kastová, V. Krize a tvořivý přístup k ní. Praha: Portál, 1999. ISBN 80-7178-365-X.Špatenková, N. a kol.:. Krizová intervence v praxi, Grada, Praha 2004. Brown, T. M., Pullen, I. M., Scott, A.I.F. Emergentní psychiatrie. Prha psychoanalytické nakladatelství, 1992. Mlčák, Z. Emergentní psychologie a krizová intervence. Ostrava, 2005. Vodáčková, D. a kol. Krizová intervence. Praha, Portál. 2002. COLOROSOVÁ, B.:. Krizová situace v rodině. Praha: Ikar, 2008. Baštecká, B. & kol.:. Terénní krizová práce . Praha, Portál 2005. Eis, Z. Volejte linku důvěry. Jinočany HaH, 1993.

Požadavky

Samostatná příprava na semináře studiem literatury (viz. seznam základní literatury).Aktivní účast v seminářích.

Garant

Mgr. Petra Majerová

Vyučující

Mgr. Petra Majerová