Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogická komunikace (KPP / WPKOM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / WPKOM - Pedagogická komunikace, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

­Podstata komunikace, specifika verbální a neverbální komunikace, subjektivní a objektivní činitelé komunikace­Specifika produktora a receptora při komunikaci v prostředí školství, sociálních služeb samosprávy a nestátních neziskových organizací­Typy komunikačních strategií využitelných pro pracovníky školských a sociálních služeb­Znaky taktického vystupování u pracovníka ve školských a sociálních službách­Znaky asertivního vystupování u pracovníka ve školských a sociálních službách­Komunikační strategie aplikovaná na roli vedoucího pracovníka, podřízeného pracovníka a mezi pracovníky stejného pracovního zařazení­Komunikační strategie k jedincům, ev. skupinám se specifickými charakteristikami (věk, sociální postavení, zdravotní omezení, psychické rozpoložení)­Slovníkové, syntaktické a stylistické modifikace jazykové komunikace­Hlasové modifikace komunikace­Úloha neverbální komunikace a její vztah k verbální složce komunikace­Problémy a jejich příčiny v komunikaci s jednotlivci z tzv.minoritních částí společnosti­Komunikační zásady využitelné pracovníky zaměřenými na humanitární, charitativní a dobrovolnické akce a usnadňující úspěšnost ve vztahu ke společnosti­Úmyslná a neúmyslná komunikace, komunikační předsevzetí a jeho realizace v praxi

Získané způsobilosti

Student si vytvoří základy komunikačních dovedností v rovině verbálního i neverbálního projevu k dosažení výchovných a vzdělávacích cílů.

Literatura

HARTLEY, M. Řeč těla v praxi - Body Language at Work. praha: Portál, 2004. ISBN 80-7178-844-9.Bergerová R. Vliv forem komunikace na životní styl seniorů. In Problematika - generace 50 plus. ZSF JU, ČEské Budějovice, 2008. ISBN 978-80-7394-100-0.VYBÍRAL, Z. Psychologie komunikace. Praha: Portál, 2005. ISBN 80-7178-998-4.Taylorová Shirley, Lesterová Alison. Umění komunikace . Universum, Praha, 2010. ISBN 978-80-242-2770-2.

Požadavky

aktivní účast na semináři

Garant

PhDr. Jaroslav Hála

Vyučující

PhDr. Jaroslav Hála