Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociálně psychologický výcvik (KPP / WSPSV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / WSPSV - Sociálně psychologický výcvik, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Komunikace, její pravidla pro pomahačské profese2.Verbální komunikace3.Nonverbální komunikace4.Psychoterapeutický výcvik - smlouva .kontrakt, náplň, akreditované výcviky, nabídka5.Princip zdravé komunikace, patologická komunikace6.Asertivita7.Zásady komunikace se seniory8.Zásady komunikace se zrakově postiženým9.Zásady komunikace se sluchově postiženým10.Zásady komunikace s psychiatrickým pacientem11.Základy arteterapie, techniky12.Komunikace v zátěžových situacích, obranné mechanismy13.Canisterapie, taneční terapie, muzikoterapie14.Opakování, kontrola plnění požadavků

Získané způsobilosti

Student je na semináři seznámen se zásadami a principy zdravé komunikace a s patologickou komunikací.Teorie provázána s praxí.

Literatura

Honzák, R. Komunikační pasti v medicíně. Galén, Praha. 1997. Beran, J. Psychoterapeutický přístup v klinické praxi. Praha HaH, 1996. Yalom,I. Skupinová psychoterapie, teorie a praxe. 1999. Lewis, D.:. Tajná řeč těla. Praha 2000. Jebavá, J. Úvod do arteterapie. Praha, 1999. Kratochvíl, S. Základy psychoterapie, Portál 2006. 2006. Bruchová, H. Základy psychoterapie. TRITON, Praha 1997.

Požadavky

Zápočet-seminární práce formou referátu

Garant

PhDr. Vlastimila Urbanová