Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy rekreologie (KPP / WZARE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / WZARE - Základy rekreologie, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah:1. Definování rekreologie2. Rekreace a její formy.3. Program WHO "Zdraví pro všechny ve 21. století.4. Aplikace pro EU.5. Národní program a regionální programy podpory zdraví.6. Zdraví a jeho determinanty.7. Pohyb jako prevence onemocnění.8. Zdravá výživa.9. Sebepojetí a sebeúcta ve vztahu k výchově ke zdraví. Formování postojů.10. Mechanizmy sociálního učení a výchova ke zdraví.11. Vymezení bio-psycho-sociálních faktorů posilujících a udržujících zdraví člověka.12. Prevence zdraví a rekreace.13. Organizační formy rekreace v závislosti na typu komunikace mezi edukátorem a edukantem.14. Test znalostí, zápočty.

Získané způsobilosti

Způsobilosti:Znalost základních forem, metod a prostředků podpory zdravého životního stylu

Literatura

Marek, J.:. O meditaci. Bratislava, Cad Press, 1990. Bratislava, Cad Press, 1990. Vilímová, V.:. Didaktika tělesné výchovy. Brno: Paido. 2002. Míček, L.:. Duševní hygiena. Praha, SPN, 1984. Křivohlavý, J. Jak neztratit nadšení. Praha: Grada, 1998. Toman, J.:. Jak zlepšit organizaci a techniku duševní práce. Praha, Svoboda, 1984. KREJČÍ, M. Krok k výchově, krok ke zdraví. I. díl Výchova ke zdraví a prevence obezity. Č. Budějovice: JU, 2007. KURSOVÁ, V. Krok k výchově, krok ke zdraví. II. díl Edukace formou pohybu. Č. Budějovice: JU, 2007. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, 2008. SCHUSTER, J. Krok k výchově, krok ke zdraví. III. díl Úprava stravovacích návyků v prevenci nadváhy a obezity na ZŠ a adekvátní pohybové aktivity. Č. Budějovice: JU, 2007. Průcha, J. Přehled pedagogiky. Praha: Portál., 2000. HODAŇ, B., DOHNAL, T.:. Rekreologie. Olomouc: HANEX, 2005. Mužík, L., Krejčí, M. Tělesná výchova a zdraví, Hanex, Olomouc. 1997. KREJČÍ, M. Týden zdraví ve škole. Č. Budějovice: JU, 2003. Štolbová, E.:. Život s nadváhou. Praha, Grada, 1999.

Požadavky

Požadavky:Aktivní účast studenta, test znalostí

Garant

Mgr. Tereza Schreiberová