Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunikace s veřejností ve zdravotnictví (KPP / ZBKVZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / ZBKVZ - Komunikace s veřejností ve zdravotnictví, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seminář:1. Aktuální význam a historie public relations.2. Modely komunikačního procesu, zvláštnosti komunikace s veřejností.3. Identita zdravotně sociálních institucí, role a integrující význam komunikací.4. Cíle komunikací s veřejností v kontextu strategických plánů instituce.5. Veřejnost, částečná veřejnost, cílová skupina.6. Zvláštnosti cílových skupin spojených se zdravotně sociálními institucemi.7. Veřejné mínění, zveřejněné mínění, tvůrci veřejného mínění8. Příprava a realizace plánů aktivit a produktů PR.9. Nástroje public relations v podmínkách zdravotně sociálních institucí.10. Press relations a možnosti jeho využití, mediální analýza.11. Prostředky vnitřní komunikace, zásady krizové komunikace.12. Online public relations.13. Personální a finanční zajištění public relations.14. Faktory podmiňující efektivnost v práci managera PR. Dovednostní test.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu se student orientuje v základních pojmech dané oblasti. Umí aplikovat teoretické znalosti v praktických situacích. Dokáže používat vybrané PR nástroje a sestavit strategický plán a realizovat průzkumné šetření v terénu.

Literatura

NĚMEC P.,LITTOVÁ J. Komunikace korporací, VŠE Praha 1999. 1999. FORET M. Komunikace s veřejností. MU Brno 1994. 1994. HAVLÍK, J., VURM, V. Komunikační dovednosti v oblasti zdravotní a sociální péče. JU České Budějovice, 2004. 2004. PHILIPS D. Online public relations, Grada 2003. 2003. NĚMEC P. PR, praxe komunikace s veřejností, Management Press1996. 1996. CAYWOOD, C. L. PR, řízená komunikace podniku s veřejností. Computer Press 2003. 2003. KŘIVOHLAVÝ, J. Sociální komunikace ve zdravotnictví. Praha: ILF, 1980. 1980. DEVITO, J. Základy mezilidské komunikace. Praha: Grada Publishing 2001. 2001.

Požadavky

* 80-ti procentní docházka na seminářích* aktivní zapojení v rámci aplikovaných skupinových či individuálních výcvikových metod* prezentace autorské práce na zadané téma o délce cca 10 min.* úspěšné absolvování dovednostního testu