Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management ve zdravotnictví (KPR / CMANG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPR / CMANG - Management ve zdravotnictví, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Teorie a praxe řízení ( management a jeho funkce, procesní, psychologicko sociální a systémové přístupy managementu).2. Plánování (význam, strategie, analýza SWOT, marketingový mix, nástroje marketingového mixu - specifika ve zdravotnictví).3. Organizování ( pojetí a význam, rozpětí řízení, organizační struktury).4. Výběr a rozmisťování pracovníků ( analýza a popis pracovních míst, výběr pracovníků).5. Vedení ( teorie chování, efektivní styl vedení).6. Kontrola ( pojetí a funkce kontroly v procesu řízení, následná a preventivní kontrola).Semináře:1. Řízení pracovního výkonu pracovníků.2. Hodnocení pracovníků.3. Motivace pracovníků.4. Komunikace ( zásady správné a efektivní komunikace, předcházení a řešení konfliktů).5. Vedení týmu.6. Aplikace teorie managementu ve zdravotnictví

Získané způsobilosti

Student zná a chápe: " Podstatu managementu a jeho význam v organizaci." Obsah základních činností v procesu řízení a jejich funkci. " Rozhodující vliv lidského faktoru na prosperitu organizace ( lidé se svými znalostmi, schopnostmi, dovednostmi a kreativitou rozhodují o tom, zda organizace bude prosperovat nebo skomírat).Student dokáže, je schopen, umí:" Orientovat se v problematice managementu ( v rozsahu vymezeném obsahem předmětu) a vysvětlit význam a funkci základních činností procesu řízení." Aplikovat získané poznatky (v rozsahu vymezeném obsahem předmětu ) v reálné praxi organizace.

Literatura

Gladkij I.:. Management ve zdravotnictví. Computer Press, Brno , 2003. 1.Molek, J.:. Personalistka a řízení. ZSF JU, České Budějovice, 2008. 2008. Armstrong, M :. Řízení lidských zdrojů. Grada Publishing,a.s, Praha 2007. 2007.

Požadavky

Docházka na přednášky, plnění stanovených úkolů daných v semináři, samostudium. Zápočet:" aktivita a iniciativa v hodině" min. 80% účast na seminářích" úspěšné zvládnutí závěrečného testuKolokvium:Zpracování individuální práce na zadané téma (rozsah min. 3 stránky) a její obhajoba.

Garant

Ing. Jan Molek, CSc.

Vyučující

Ing. Jan Molek, CSc.