Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Soc. práce s maladjustovanými osobami (KPR / CSMAL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPR / CSMAL - Soc. práce s maladjustovanými osobami, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Sociální práce s lidmi majícími problémy s kouřením.2. Sociální práce s lidmi majícími problémy s alkoholem.3. Sociální práce s lidmi majícími problémy s drogami.4. Sociální práce s lidmi majícími problémy s hazardními hrami.5. Sociální práce s hráči počítačových her.6. Sociální práce s lidmi se specifickými poruchami osobnosti.7. Sociální práce s oběťmi hromadných neštěstí.8. Sociální práce s uprchlíky.9. Sociální práce s bezdomovci.10. Sociální práce s nezaměstnanými.11. Sociální práce s prostituujícími.12. Sociální práce se členy extremistických skupin.13. Sociální práce se členy sekt.14. Sociální práce s Romy.Předmět je realizován pouze cvičeními. K vedení prohlubujícího a doplňujícího dialogu ve cvičeních je proto vyžadována příprava, tj. samostatné studium ze skript a zde doporučených literárních a internetových zdrojů.

Získané způsobilosti

Absolvent bude schopen bez výraznějších adaptačních problémů psychosociálně pracovat s maladjustovanými osobami v nejrůznějších státních i nestátních institucích a organizacích.

Literatura

Hála J.:. Psychosociální práce s maladjustovanými osobami. Č.Budějovice, Teologická fakulta JU. ISBN 80-7040-815-4. internetové zdroje. www.swe.cz/penologie.hala.

Požadavky

Pro získání zápočtu je třeba aktivně se zúčastňovat cvičení, tj. v dialogu prokazovat průběžné získávání znalostí vlastním studiem. Dále je nutné prokázat v závěrečném individuálním rozhovoru znalost základních pojmů a jejich souvislostí a na tomto teoretickém podkladě nalézat řešení praktických problémů.

Garant

PhDr. Jaroslav Hála