Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management (KPR / DMANG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPR / DMANG - Management, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Filosofie současného managementu, management změn.2. Znalostní management a učící se organizace, formy vzdělávacích metod.3.Vývoj manažerského myšlení a jednání z hlediska minulosti a současnosti.4.Uplatnění tvůrčího managementu, tvůrčích manažerských metod.5.Strategické řízení v dnešní organizační praxi.6. Procesní management a jeho význam v současných manažerských přístupech.7.Koncepce řízení lidských zdrojů.8.Management kvality, certifikáty kvality.9.Vedení, obsah a funkce, styl vedení, motivace.10.Organizační kultura, prvky organizační kultury, typologie organizačních kultur.

Získané způsobilosti

Studenti v rámci studia tohoto předmětu získají obecný přehled o managementu a jeho funkci v organizaci. Studenti jsou po zvládnutí předmětu schopni aplikovat v praxi základní managerské přístupy a metody.

Literatura

Thomas T. H. Wan.:. Analýza a vyhodnocení systémů zdravotní péče. Univerzita Palackého, Olomouc 1998. Škrla, P., Škrlová, M.:. Kreativní ošetřovatelský management. Advent - Orion s. r.o., Praha, 2004. Truneček,J. a kol.:. Managament v informační společnosti. Praha, VŠE 1999. Veber,J. a kol.:. Managament. Základy, prosperita, globalizace. Praha: Managament Press 2001. Donelly, J.H., Gibson, J.L., Ivancevich, J. M.:. Management. Praha, 1997. ISBN 80-7169-422-3.Gladkij, I.:. Management ve zdravotnictví. Computer Press, Brno, 2003. Kareš, J., Drlíková, M., Brabcová, I. :. Moderní metody v řízení. Skripta ZSF JU, České Budějovice, 2006. 2006. Plamínek, J.:. Synergický management. Argo, Praha 2000.

Požadavky

Zpracování samostatné práce v rozsahu 3 až 4 stran na zadané téma.

Garant

Ing. Jan Molek, CSc.

Vyučující

Ing. Jan Molek, CSc.