Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management (KPR / HMANG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPR / HMANG - Management, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1.Teorie a praxe řízení ( management a jeho funkce, procesní a psychologicko sociální přístupy managementu)2.Plánování ( význam, strategie, analýza SWOT, marketingový mix, nástroje marketingového mixu ? specifika ve zdravotnictví)3.Organizování ( pojetí a význam, rozpětí řízení, organizační struktury)4.Výběr a rozmisťování pracovníků ( analýza a popis pracovních míst, výběr pracovníků)5.Vedení ( teorie chování, efektivní styl vedení, vedení týmu)6.Motivace pracovníků7.Řízení pracovního výkonu a hodnocení pracovníků8.Komunikace ( zásady správné a efektivní komunikace, předcházení a řešení konfliktů)9.Kontrola ( pojetí a funkce kontroly v procesu řízení, následná a preventivní kontrola)10.Aplikace teorie managementu ve zdravotnictví

Získané způsobilosti

Studenti v rámci studia tohoto předmětu získají obecný přehled o managementu a jeho funkci v organizaci. Studenti jsou po zvládnutí předmětu schopni aplikovat v praxi základní managerské přístupy a metody.

Literatura

1.Molek, J.:. Personalistka a řízení. ZSF JU, České Budějovice, 2008. 2008. Gladkij, I.:. Management ve zdravotnictví. Computer Press, Brno, 2003. 2003. Kareš, J., Drlíková, M., Brabcová, I. :. Moderní metody v řízení. Skripta ZSF JU, České Budějovice, 2006. 1996. ARMSTRONG, M. Řízení lidských zdrojů. Praha: Grada, 2007. ISBN 978-80-247-1407-3.ŠINDELÁŘ, J.:. Základy managementu, Skripta ZSF JU, Č. Budějovice 2000. 2000.

Požadavky

Zpracování samostatné práce v rozsahu 3 až 4 stran na zadané téma.

Garant

Ing. Jan Molek, CSc.

Vyučující

Ing. Jan Molek, CSc.