Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Systém řízení zdravotnictví ČR a EU (KPR / IISŘZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPR / IISŘZ - Systém řízení zdravotnictví ČR a EU, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednašky:1. - 2. tyden Vyvoj veřejneho zdravotnictvi v ČR3. - 4. tyden Definice zdravi a zdravotni peče. Pravni uprava poskytovani zdravotni peče5. - 6. tyden Organizace zdravotni peče Česke republice7. - 8. tyden Systemove přistupy ve zdravotnictvi9. - 10. tyden Strategicke přistupy v managementu zdravotnickych zařizeni11. - 12. tyden Proces formulace strategie zdravotnickeho zařizeni13. - 14. tyden Procesni management ve zdravotnictviSeminaře:1. - 2. tyden Veřejne zdravotni pojištěni a zdravotni politika v ČR.3. - 4. tyden System zdravotnictvi v zemich EU (porovnani)5. - 6. tyden Ukoly ministerstva zdravotnictvi a dalšich organů v systemu řizeni zdrav.péče7. - 8. tyden Specifika managementu ve zdravotnictvi9. - 10. tyden Financovani zdravotni peče11. - 12. tyden Pojišťovnictvi jako jedna z forem ve zdravotnictvi13. - 14. tyden Analyzy vnějšiho a vnitřniho prostředi zdravotnickeho zařizeni

Získané způsobilosti

Student po absolvování bude orientován v současném systému organizace, řízení a financování zdravotní péče zemí EU.Zná základní principy veřejného zdravotního pojištění a dokáže poskytnout základní poradenství v této problematice. Je schopen provést jednoduchou analýzu vnějšího a vnitřního prosteřdí zařízení poskytujících zdravotní služby a vytvořit jednoduchou strategii těchto zařízení .

Literatura

NĚMEC, J. Principy zdravotního pojištění, Grada Publishing, Praha, 2008. 2008. VURM, V. A KOL. Vybrané kapitoly z veřejného a sociálního zdravotnictví. Triton Praha, 2007. 2007. ČERVINKA, T., DANĚK, A. Zdravotní pojištění zaměstnavatelů, zaměstnanců, OSVČ s komentáři a příklady, ANAG, Olomouc, 2010. 2010. BARTÁK, M. Ekonomika zdraví, Sociální, ekonomické a právní aspekty péče o zdraví, Wolters Kluwer ČR, Praha 2010. 2010. ZLAMAL, J., BELLOVA, J. Ekonomika zdravotnictví. NCO NZO Brno, 2005. 2005. CEJTHAMR, V., DĚDINA, J. Management a organizační chování. Praha: Grada Publishing, 2005. 2005. GLADKIJ, I. A KOL. Management ve zdravotní péči. Praha Computer Press, 2003. 2003. ARMSTRONG, M. Personální management. Praha: Grada Publishing, 1999. 1999.

Požadavky

Aktivita studenta, účast na seminářích, seminární práce, splnění podmínek zápočtového testu.

Garant

JUDr. Božena Kučerová, Ph.D.JUDr. Věra Pražmová, Ph.D.Ing. Radka Prokešová, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Božena Kučerová, Ph.D.JUDr. Věra Pražmová, Ph.D.Ing. Radka Prokešová, Ph.D.