Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obchod s lidmi (KPR / LLOBL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPR / LLOBL - Obchod s lidmi, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Semináře:1. Seznámení s problematikou, definování problému dle legislativy platné v ČR, srovnání s EU, historické aspekty v kontextu obchodování s lidmi.2. Charakteristika obchodu s lidmi /typy obchodování, druhy vykonávané práce, způsoby rekrutování obětí, nejčastěji postižené skupiny obětí, typy obětí/.3. Země původu obětí, způsoby tranzitu do i z ČR, pracovní podmínky obětí obchodu s lidmi.4. Nucená prostituce, nevolnictví, námezní práce, dětští vojáci.5. Situace v ČR.6. Spolupracující organizace (nevládní organizace -La Strada, Sdružení České katolické charity, Dům Šance, Rozkoš bez rizika, IOM Mezinárodní organizace pro migraci), aktivity Ministerstva vnitra.

Získané způsobilosti

Student umí rozpoznat základní formy obchodu s lidmi

Literatura

VANÍČKOVÁ, E. Dětská prostituce. Praha: Grada Publishing, 2005. ISBN 80-247-1138-9.VANÍČKOVÁ, E. Komerční sexuální zneužívání dětí. Praha: Česká společnost na ochranu dětí, 2004. ISBN 80-239-3443-0.DUNOVSKÝ, J. a kol. Problematika dětských práv a komerčního sexuálního zneužívání u nás a ve světě. Praha: Grada, 2005. Úmluva o potlačování obchodu s lidmi a využívání prostituce jiných osob. Ústavní zákon č. 2/1993 Sb. Listina základních práv a svobod. Věstník MV 28/2005 - Pokyn ministra vnitra ze dne 12.9.2005, kterým se zřizuje interdisciplinární pracovní skupina pro podporu a ochranu obětí obchodování s lidmi. Zákon č. 104/1991 Sb. Úmluva o právech dítěte.

Požadavky

Požadavky pro udělení zápočtu: 90% účast na seminářích, seminární práce

Garant

PhDr. Lenka Rosková