Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právo 3 (KPR / LLPR3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPR / LLPR3 - Právo 3, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky1. Občanské právo hmotné - občanskoprávní vztahy.2. Věcná práva.3. Odpovědnost za škodu a za bezdůvodné obohacení.4. Dědění.5. Závazkové právo.6. Občanské právo procesní ? pojem, prameny, základní zásady.7. Občanské právo procesní ? soustava soudů, pravomoc a příslušnost.8. Občanské právo procesní, řízení na prvním stupni.9. Občanské právo procesní - opravné řízení, přezkum správních rozhodnutí soudem.10.Trestní právo hmotné ? pojem, prameny práva.11.Skutková podstata trestného činu.12.Okolnosti vylučující protiprávnost.13.Trestní právo procesní.14.Správní právo ? s důrazem na správní řízení.Semináře1.Občanské právo hmotné - občanskoprávní vztahy.2.Věcná práva.3.Odpovědnost za škodu a za bezdůvodné obohacení.4.Dědění.5.Závazkové právo.6.Občanské právo procesní ? pojem, prameny, základní zásady.7.Soustava soudů, pravomoc a příslušnost.8.Řízení na prvním stupni.9.Opravné řízení, přezkum správních rozhodnutí soudem.10.Vykonávací řízení.11.Skutková podstata trestného činu.12.Okolnosti vylučující protiprávnost.13.Trestní právo procesní , základní zásady, stádia trestního řízení14.Správní právo ? s důrazem na správní řízení.

Získané způsobilosti

Student zná, je schopen: orientovat se v jednotlivých právních odvětvích je schopen vysvětlit rozdíl mezi podnikáním a závislou pracíchápe základní zásady vztahu občanského a obchodního práva je schopen poskytnout základní právní poradenství z přednášených právních oborůje schopen sepsat jednoduchou žalobuje schopen aplikovat principy správního soudnictví v praxi chápe základní principy trestního práva je schopen vysvětlit na praktických případech okolnosti vylučující protiprávnost chápe základní zásady trestního řízení dokáže vysvětlit základní zásady trestání mladistvých , včetně pojmu probační a mediační služba orientuje se v základní právní úpravě správního práva, chápe pojem veřejná správa a samospráva chápe pojem správní akty, dokáže na příkladech charakterizovat jejich vady dokáže v praxi aplikovat správní řád

Literatura

Hrabák, J., Nahodil,T. Nový správní řád a zákon související. Praha. ASPI 2006. Eliáš a kol. Obchodní zákoník, Linde, Praha 2004. platné právní předpisy. 1991. WINTROVÁ, A. a kol. Civilní právo procesní, 5. aktualizované vydání doplněné o předpisy evropského práva, Praha 2008, Linde Praha a.s., 780s. ISBN 978-80-7201-726-3. KNAPPOVÁ, Marta, DVOŘÁK, Jan, ŠVESTKA, Jiří. Občanské právo hmotné 3, 4. vydání, Praha, ASPI, 2007, 343 s. ISBN 978-807357-230-3. Pelikánová, I. - Černá, S. a kol. Obchodní právo 1,2,3,4. Praha, ASPI. Štenglová, I. a kol.:. Obchodní zákoník, komentář, Praha, 12. vyd. Praha: C. H. Beck, 2009. Hendrych, D. a kol. Správní právo. Obecná část. Praha, 2009. FRYŠTÁK, M. et al. Trestní právo hmotné : Obecná část. 2. zcela přepracované a doplněné vydání. Ostrava : KEY Publishing, 2009. FENYK, Jaroslav. Trestní zákoník a trestní řád - Průvodce trestněprávními předpisy a judikaturou, 1. vydání, Praha 2010, Linde Praha a.s , ISBN 978-80-7201-802-4.

Požadavky

Docházka na přednášky, plnění stanovených úkolů daných v semináři, samostudium, Zápočet: - aktivita a iniciativa v hodině - min. 80% účast na seminářích - úspěšné zvládnutí závěrečného testuZkouška : písemný test, ústní zkouška

Garant

JUDr. Věra Pražmová, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Věra Pražmová, Ph.D.