Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Logistika ve zdravotnictví (KPR / MLGZD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPR / MLGZD - Logistika ve zdravotnictví, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Logistika - význam a cíle, systémové pojetí logistiky. Logistické prvky, články a řetězce - struktura řízení řetězce.2. Aktivní a pasivní prvky - pojetí a charakteristika.Distribuce - charakteristika distribučních řetězců a jejich funkce.3. Zásoby - definice a význam zásob, náklady na zásoby. Řízení zásob - systémy řízení zásob, objednací systémy.4. Ekonomicky výhodné množství - problematika stanovení EOQ. Skladovací systémy - funkce v logistickém systému, formy skladování .5. Aplikace logistických technologií ve zdravotnictví. Případové studie o aplikacích zdravotnické logistiky.

Získané způsobilosti

Student zná a chápe:" Podstatu logistiky a její význam pro organizaci." Logistické procesy probíhající v organizaci." Optimalizační metody aplikované při řízení zásob." Specifika logistiky ve zdravotnictví.Student dokáže, je schopen, umí:" Orientovat se v problematice logistiky zdravotnické organizace." Aplikovat získané poznatky v praxi a spolupracovat na vytváření (projekci) systému logistiky organizace poskytující zdravotnické služby." Podílet se na implementaci systému logistiky v podmínkách konkrétní organizace poskytující zdravotnické služby.

Literatura

DRAHOTSKÝ,I. Logistika : procesy a jejich řízení. Brno : Computer Press, 2003. ISBN 80-7226-521-0. SIXTA, J. Logistika : teorie a praxe. Brno : CP Books, 2005. ISBN 80-251-0573-3. VANĚČEK, D., KALÁB, D. Logistika (1.díl: Úvod, řízení zásob a skladování ). České Budějovice: ZF JU 2003. VANĚČEK, D., KALÁB, D. Logistika (2.díl: Řízení dodavatelského řetězce, doprava ). České Budějovice: ZF JU 2004. DĚDINA, J. Management a organizační chování. Praha : Grada Publishing, 2005. ISBN 80-247-1300-4. VEDRAL,J. Anglicko-český logistický slovník. Praha : JTP, 2002. ISBN 80-86261-36-0.

Požadavky

Docházka na přednášky, samostudium. Zápočet:" aktivita a iniciativa v hodině" úspěšné vyřešení zadaného individuálního logistického případu (aplikace ekonomicko-matematické metody)

Garant

Ing. Jan Molek, CSc.

Vyučující

Ing. Jan Molek, CSc.