Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Organizace práce a mzdové soustavy (KPR / NORPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPR / NORPR - Organizace práce a mzdové soustavy, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Vývoj organizace práce, vytváření pracovních úkolů.2. Analýza a projektování pracovních postupů ve zdravotnictví.3. Měření práce a organizace pracovní doby (obecně a specifika ve zdravotnictví).4. Vytváření optimálního pracovního prostředí.5. Služby poskytované zaměstnancům a bezpečnost práce.6. Mzda a její funkce (teorie mzdy, postavení mzdy v systému motivace ).7. Mzdové systémy (obecně a specifika ve zdravotnictví).8. Tarifní soustava a mzdové formy ve zdravotnictví.9. Hodnocení účinnosti mzdového systému.10. Právní úprava tvorby mzdových systémů, harmonizace s EU.

Získané způsobilosti

Student zná a chápe: " Podstatu procesu organizování a vliv organizace práce na prosperitu organizace." Přístupy a metody aplikované v procesu organizace práce (obecně a specifika ve zdravotnictví)." Podstatu mzdových soustav a jejich význam v podnikové praxi ( zejména v motivační strategii organizace)." Principy a zásady vytváření mzdových soustav ( obecně a specifika ve zdravotnictví).Student dokáže, je schopen, umí:" Spolupracovat při vytváření organizačních struktur na úrovni "managementu první linie" a jejich reengineeringu." Orientovat se ve mzdové soustavě konkrétní organizace a pochopit její strategický záměr v podmínkách dané organizace." Vysvětlit, proč jsou u konkrétní organizace lidé placeni tak, jak jsou.

Literatura

DRBAL,C. Česká zdravotní politika a její východiska, Praha: Galén, 2005. ISBN 80-7262-340-0. Armstrong, M. Řízení lidských zdrojů. Praha: Grada, 2002. ISBN 80-247-0469-2.VOSTATEK, J. Sociální a soukromé pojištění, 2000. Zavázalová, H.:. Sociální lékařství a veřejné zdravotnictví, Karolínum, Praha, 2002. Vurm, V.:. Vybrané kapitoly z veřejného a sociálního zdravotnictví, Manus, Praha, 2004.

Požadavky

Docházka na přednášky, samostudium. Zápočet:" aktivita a iniciativa v hodině" úspěšné zvládnutí závěrečného testu

Garant

Ing. Jan Bednář

Vyučující

Ing. Jan Bednář