Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lékařská posudková služba (KPR / SSLPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPR / SSLPS - Lékařská posudková služba, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Historický vývoj oboru posudkové lékařství v České republice, role a význam lékařské posudkové služby ,úloha lékařské posudkové služby v systému sociálního zabezpečení a zaměstnanosti, organizace a činnost lékařské posudkové služby, základní pojmy oboru,základní právní předpisy vztahující se k činnosti lékařské posudkové služby, spolupráce lékařské posudkové služby a zdravotnických zařízení, spolupráce lékařské posudkové služby a sociálních zařízení2. Mezinárodní klasifikace nemocí,mezinárodní klasifikace funkčních schopností,disability a zdraví3. Posuzování zdravotního stavu pro účely nemocenského pojištění, charakteristika systému, posudkově rozhodné skutečnosti,zásady posuzování, dočasná pracovní neschopnost,posuzování zdravotního stavu pro účely vyrovnávacího příspěvku v těhotenství a v mateřství, posuzování zdravotního stavu pro účely poskytování peněžité pomoci v mateřství, posuzování zdravotního stavu pro účely ošetřovného, posuzování zdravotního stavu pro účely nařízení karantény,kontrola pro účely nemocenského pojištění4. Posuzování zdravotního stavu pro účely důchodového pojištění, charakteristika systému,posudkově rozhodné skutečnost, posudkově rozhodné skutečnosti, zásady posuzování invalidity5. Posuzování zdravotního stavu pro účely státní sociální podpory,charakteristika systému,posudkově rozhodné skutečnosti,zásady posuzování, Posuzování zdravotního stavu pro účely pomoci v hmotné nouzi,charakteristika systému,posudkově rozhodné skutečnosti,zásady posuzování6. Posuzování zdravotního stavu pro účely sociální péče,charakteristika systému,posudkově rozhodné skutečnosti,zásady posuzování, posuzování pro účely sociálně-právní ochrany dětí ,charakteristika systému, posudkově rozhodné skutečnosti,zásady posuzování7. Posuzování zdravotního stavu pro účely sociálních služeb,charakteristika systému,posudkově rozhodné skutečnosti,zásady posuzování8. Posuzování zdravotního stavu pro systém zaměstnanosti, charakteristika systému,posudkově rozhodné skutečnosti,zásady posuzování, rehabilitace zdravotní,sociální,pracovní a pedagogická

Získané způsobilosti

Student zná:Český systém sociálního zabezpečeníÚlohu lékařské posudkové služby v systému sociálního zabezpečeníOrganizaci lékařské posudkové službyZásady a principy činnosti lékařské posudkové službyČinnost posudkové služby v nemocenském pojištěníČinnost posudkové služby v důchodovém pojištěníČinnost posudkové služby v systému sociální pomoci Činnost posudkové služby v systému sociálně právní ochrany dětíStudent dokáže, je schopen, umí :Vysvětlit postavení lékařské posudkové činnosti v sociálním zabezpečeníVysvětlit základní pojmy z posudkového lékařstvíPrakticky aplikovat znalosti z činnosti posudkové služby ? rada klientovi, vysvětlení s odkazem na právní předpis.

Literatura

Čevela,R.,Čeledová,L.,Zvoníková,A. Posudkové lékařství-Vybrané kapitoly, Grada 2010. 2010. Zvoníková,A.,Čeledová,L.,Čevela,R. Základy posuzování zdravotního stavu a pracovní schopnosti v důchodovém pojištění,Grada 2010. 2010.

Požadavky

Samostudium. Zápočtový test.

Garant

doc. MUDr. Libuše Čeledová, Ph.D.MUDr. Rostislav Čevela, Ph.D., MBA.

Vyučující

doc. MUDr. Libuše Čeledová, Ph.D.MUDr. Rostislav Čevela, Ph.D., MBA.