Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Personalistika a řízení (KPR / SSPRI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPR / SSPRI - Personalistika a řízení, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Koncepty manažerského myšlení a jednání (charakteristika a vývoj)2. Plánování (přístupy, strategie a její tvorba)a organizování (přístupy)3. Rozhodování (metody a jejich charakteristiky) a kontrola (cíl, zásady, metody)4. Personální zajištění (získávání, výběr, rozmisťování a rozvoj pracovníků)5. Vedení (styly vedení a jejich charakteristika), tým a týmová práce (charakteristika, podmínky,zásady)6. Motivace a odměňování pracovníků7. Komunikace (zásady efektivní komunikace, konflikty, komunikační techniky)8. Specifické problémy řízení ve zdravotnictví a sociální sféře, sociální odpovědnost manažera a etika v řízení

Získané způsobilosti

Student zná a chápe: " Podstatu managementu a obsah základních činností v procesu řízení. " Podstatu řízení lidských zdrojů a obsah základních personálních činností." Rozhodující vliv lidského faktoru na prosperitu organizace ( lidé se svými znalostmi, schopnostmi, dovednostmi a kreativitou rozhodují o tom, zda organizace bude prosperovat nebo skomírat).Student dokáže, je schopen, umí:" Orientovat se v problematice managementu (řízení lidských zdrojů je jeho organickou součástí)." Aplikovat získané poznatky (v rozsahu vymezeném obsahem předmětu ) v reálné praxi organizace.

Literatura

MOLEK, J.:. Personalistika a řízení. ZSF JU, České Budějovice, 2008. ARMSTRONG, M.:. Řízení lidských zdrojů. Grada Publishing, a.s., Praha, 2005. MOLEK, J.:. Řízení organizací sociálních služeb - vybrané problémy. Praha: VÚPSV, v.v.i., 2011.

Požadavky

Docházka na přednášky, samostudium. Zápočet:" aktivita a iniciativa v hodině" úspěšné zvládnutí závěrečného testu

Garant

Ing. Jan Molek, CSc.

Vyučující

Ing. Jan Molek, CSc.