Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální práce s nezaměstnanými (KPR / SSSPN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPR / SSSPN - Sociální práce s nezaměstnanými, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět podrobně seznamuje s trhem práce v jednotlivých regionech i v celé České republice. Informuje o příčinách a důsledcích nezaměstnanosti a o možnostech řešení nezaměstnanosti ze strany odpovědných státních institucíSemináře:Pracovní síla jako zboží ? situace na trhu práce v jednotlivých regionech České republikyNezaměstnanost a její sociální a ekonomické důsledkyPraktické postupy při zprostředkování zaměstnáníVytváření individuálních akčních plánůPodpora při nezaměstnanosti a při rekvalifikaciPraktické využití nástrojů aktivní politiky zaměstnanostiPraktické využití příspěvků na zaměstnávání osob se zdravotním postiženímPraktické příklady využití Evropského sociálního fondu při řešení nezaměstnanosti

Získané způsobilosti

Student zná a chápe :Význam pracovní síly jako zbožíSociální důsledky nezaměstnanostiPráva a povinnosti uchazeče o zaměstnáníPředpoklady poskytování podpory v nezaměstnanosti a podpory při rekvalifikaciPojem ?vhodné zaměstnání?Využití konkrétních nástrojů aktivní politiky zaměstnanostiPovinnosti zaměstnavatelů při zaměstnávání osob se zdravotním postiženímPraktické poznatky k využití prostředků z Evropského sociálního fondu v České republiceStudent dokáže, je schopen, umíAnalyzovat a pochopit situaci osoby, která ukončila pracovní poměr nebo podnikáníObjasnit systém péče o osobu, která se ocitne v evidenci úřadu práceOrientovat se ve správních vztazích týkajících se poskytování podpory v nezaměstnanosti Využít poznatky a vysvětlit možnosti čerpání prostředků z Evropského sociálního fonduNa základě sdělených informací a vlastních poznatků poskytnout základní poradenství, jak se orientovat na evropském trhu práce a jak si hledat zaměstnání v zemích Evropské unie

Literatura

Kahoun, V. a kol. Sociální zabezpečení. Praha, 2009. Sirovátka, T., Mareš, P. Trh práce, nezaměstnanost, sociální politika. Brno, 2003. Zákon č. 435/2004 Sb v platném znění. 2004. Samuelson, P.A., Nordhaus, W.D. Ekonomie. Praha, 2009. Mareš, P. Nezaměstnanost jako sociální problém. Praha, 1999.

Požadavky

Docházka na semináře a plnění stanovených úkolů daných v semináři, samostudium, vypracování seminární práce na téma: Situace nezaměstnaných a programy na řešení nezaměstnanosti v okrese, ve kterém bydlím.

Garant

Ing. Ivan Loukota