Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právo a sociální a školská legislativa (KPR / WKPSŠ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPR / WKPSŠ - Právo a sociální a školská legislativa, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Lidská práva, historie, základní dokumenty, koncepty lidských práv- Zranitelné skupiny (děti, ženy, přestárlí, osoby s postižením, vězni, uprchlíci, migranti)- Pracovní právo a zaměstnanost se zaměřením na znevýhodněné pracovníky- Rodinné právo, pracovní vztahy, ochrana- Nemoc, nepříznivý zdravotní stav, invalidita, posuzování zdravotního stavu pro účely sociálního zabezpečení- Státní sociální podpora, životní a existenční minimum, dávky a služby sociální péče, dávky hmotné nouze, příspěvek na péči- Vzdělávací politika a makrořízení výchovy a vzdělávání, školská politika ČR a EU- Systémy vzdělávání ve vybraných zemích, struktura vzdělávací soustavy v ČR- Legislativní zajištění a kurikulární dokumenty v oblasti školství základní právní normy a koncepční dokumenty, specializace ve školství- Ekonomika a financování školství, školský management, marketing škol a školských zařízení- Evaluace školy, výchovy a vzdělávání, kontroling a benchmarking- Legislativa v oblasti vzdělávání dětí, žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami- Aktuální vývoj ve školství s ohledem na speciální pedagogiku v praxi

Získané způsobilosti

Studenti a studentky se orinetují v dané problematice a jsou schopni znalosti přenést do praktické sféry v rámci svého dalšího studia.

Literatura

Světlík, J. Marketing školy. Zlín, 1996. Trostr, P. a kol. Právo sociálního zabezpečení. Praha, 2005. Krebs, V-. Sociální politka. Praha, 2007. Kahoun, V a kol. Sociální zabezepečení. Praha, 2009. Bací, Kalous, Svoboda. Üvod do teorie a praxe školského managementu. Praha, 1995. Prášilová, M. Vybrané kapitoly školského managementu pro učitele. Olomouc, 2003. Janků, M. akol. Základy práva pro posluchače neprávnických fakult. Praha, 2013. Hůrka, P. a kol. Zákoník práce a související ustanovení občanského zákoníku. Praha, 2012.

Požadavky

Předmět je ukončen kombinovanou zkouškou.

Garant

PhDr. Lenka RoskováIng. Hana Šímová

Vyučující

PhDr. Lenka RoskováIng. Hana Šímová