Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy teorie státu a práva (KPR / XZTSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPR / XZTSP - Základy teorie státu a práva, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Stát, vznik, vývoj, druhy státoprávního uspořádáníZákladní pojmy z tvorby právaPrávo a člověk, právo a moc, právo a spravedlnost, právní vědomíStruktura a druhy právním noremPrávo západní Evropy, právo anglo-americkéOrganizace a tvorba práva v ČRÚstava a ústavní řád ČRStručná charakteristika v praxi nejužívanějších druhů právních norem (občanské, pracovní, obchodní, trestní)

Získané způsobilosti

: získání základního přehledu s možností orientace v právní vědě v návaznosti na postavení jedince v právní společnosti.

Literatura

Občanský zákoník č. 40/1964 Sb. v platném znění. Obchodní zákoník č.513/1991 Sb. Vojáček L., Schelle K. Právní dějiny, Masarykova univerzita. V. Knap. Teorie práva, C.H.Beck, Praha 95. Pavlíček V., Hřebejk J. Ústava a ústavní řád ČR, Linde Praha 1998. Ústava ČR zák. č.l/1993 Sb., Listina práv a svobod z.č.2/93 Sb. Jiří Tomeš. Úvod do politické geografie, přednáška (http://mujweb.cz./www/geka/pg.htm. Zákoník práce č. 262/2006 Sb.

Požadavky

seminární práce, aktivita na seminářích

Garant

JUDr. Jan Pejšek

Vyučující

JUDr. Jan Pejšek