Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hav.plán kr. a vněj. hav.plány, nouz.pl. (KRA / IIHPK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRA / IIHPK - Hav.plán kr. a vněj. hav.plány, nouz.pl., Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. - 2. týden Havarijní plány - havarijní plán kraje a vnější havarijní plány - definice, obsah, návaznosti.3. týden Metodika zpracování plánovací dokumentace a zajištění její co nejvyšší odborné úrovně.4. - 5. týden Práva a povinnosti právnických a fyzických osob při zpracování havarijních plánů.6. - 7. týden Úloha havarijních plánů v přípravě členů krizových štábů.8. - 9. týden Úloha havarijních plánů pro úspěšné zvládnutí havarijní situace, zejména v jejím počátku.10. - 11. týden Využití plánovací dokumentace pro přijímání adekvátních rozhodnutí pro zvládnutí situace.12. - 13. týden Havarijní plán a možnosti zabránění vzniku krizové situace.14. týden Působnosti a pravomoce orgánů státní správy a samosprávy v rámci havarijního plánování.Semináře:1. - 2. týden Rozsah a členění Havarijního plánu kraje.3. týden Metodika zpracování analýzy možného vzniku mimořádné události v kraji.4. - 5. týden Způsob a postup při zpracování Vnějšího havarijního plánu objektu (kategorie A, B).6. - 7. týden Činnost odborných skupin krizového štábu kraje, ORP při řešení mimořádné události.8. - 9. týden Činnost složek IZS při mimořádné události, úkoly jednotlivých složek a spolupráce.10. - 11. týden Způsob zpracování dílčích částí plánu, návrh plánu evakuace z ohroženého území.12. - 13. týden Možnosti vzniku krizové situace při řešení mimořádné události velkého rozsahu.14. týden Legislativní podpora pro řešení mimořádné události, pravomoc hejtmana a velitele zásahu.

Získané způsobilosti

V návaznosti na ostatní předměty zabývající se krizovým řízením : - budou se orientovat při zpracování plánovací dokumentace k řešení mimořádných událostí, - získají přehled ve způsobu a postupech při zpracování vnějších havarijních plánů,- získají dovednosti v navrhování a posuzování záchranných a likvidačních prací při mimořádných událostech, - zvládnou způsob zpracování dílčích částí plánu s problematikou působnosti v havarijním plánu,- mohou se uplatnit ve funkcích středního článku krizového řízení.

Literatura

Nařízení vlády č. 463/2000 Sb., o stanovení pravidel zapojování do mezinárodních záchranných operací, poskytová-ní a přijímání humanitární pomoci a náhrad výdajů vynakládaných PO a PFO na ochranu obyvatelstva. Vyhláška č. 328/2001 Sb., o některých podrobnostech zabezpečení integrovaného záchranného systému, ve znění pozdějších předpisů . Vyhláška č. 380/2002 Sb. k přípravě a provádění úkolů ochrany obyvatelstva. Zákon č. 239/2000 Sb., o integrovaném záchranném systému a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, navazující zákonné a podzákonné normy. Zákon č. 59/2006 Sb., o prevenci závažných havárií způsobených vybranými nebezpečnými chemickými látkami.

Požadavky

Zpracování zadaných seminárních prací.Pro udělení zápočtu je podmínkou absolvování všech seminářů včetně akceptace výsledků zpracovaných seminárních prací.Pro udělení zkoušky je podmínkou zisk zápočtu, akceptace výsledku písemné/ústní zkoušky.

Garant

Ing. Libor Líbal

Vyučující

Ing. Libor Líbal