Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Str. a leg.IZS,koord. a návaz.čin.složek (KRA / IISTL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRA / IISTL - Str. a leg.IZS,koord. a návaz.čin.složek, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. týden Legislativa IZS a složky IZS.2. týden Struktura krizového řízení.3. - 4. týden Činnost IZS při likvidaci mimořádných událostí a krizových situací.5. týden Činnost správních orgánů a obcí, právnických a podnikajících fyzických osob v IZS.6. týden Taktické řízení při řešení mimořádných událostí.7. - 8. týden Operační řízení při řešení mimořádných událostí.9. týden Varování a vyrozumění.10. - 11. týden Součinnost složek IZS.12. - 13. týden Spolupráce operačních středisek složek IZS.14. týden Nevojenská krizová opatření, protipovodňová opatření.Semináře:1. - 4. týden Činnost IZS při likvidaci mimořádných událostí a krizových situací.5. - 8. týden Taktické a operační řízení při řešení mimořádných událostí.9. - 10. týden Varování a vyrozumění.11. - 14. týden Protipovodňová opatření.

Získané způsobilosti

Na základě studia daného předmětu, s využitím poznatků získaných v ostatních předmětech studijního programu, studenti:-budou mít vědomosti o legislativě, podmiňující existenci a fungování IZS a jeho složek;-budou znát a budou schopni uplatňovat možnosti (dovednosti) sil a prostředků složek IZS pro řešení záchranných a likvidačních prací při mimořádných událostech a krizových situacích;-budou znát a budou schopni uplatňovat zásady koordinace činnosti složek IZS na taktické a operační úrovni řízení; -budou schopni uplatnit se ve funkcích středního článku krizového řízení se zaměřením na prevenci, plánování a přípravu k řešení mimořádných událostí nebo krizových situací.

Literatura

Horák, R., Krč, M., Ondruš, R., Danielová, L. Průvodce krizovým řízením pro veřejnou správu. Praha, Linde, 2004. Ústavní zákon č. 110/1998 Sb. o bezpečnosti České republiky. Veverka, I. Vybrané kapitoly z krizového řízení pro záchranářství. Praha, 2003. Vyhláška č. 328/2001 Sb., o některých podrobnostech zabezpečení IZS. Zákon č. 239/2000 Sb. o integrovaném záchranném systému, ve znění pozdějších předpisů a navazující zákony, prováděcí vyhlášky a nařízení.

Požadavky

Pro udělení zápočtu je podmínkou absolvování všech seminářů včetně akceptace výsledků zpracovaných seminárních prací.Pro složení zkoušky je podmínkou zisk zápočtu, akceptování výsledků kontrolních písemných prací zpracovaných v průběhu semestru, akceptace výsledku písemné/ústní zkoušky.

Garant

Ing. Lenka Brehovská, Ph.D.Ing. Libor Líbal

Vyučující

Ing. Libor Líbal