Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Krizová připravenost 1 (KRA / JJKP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRA / JJKP1 - Krizová připravenost 1, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. - 2. týden Rámec, struktura činnosti, kompetence a legislativa CNP v ČR3. - 4. týden Plánování v krizovém řízení s využitím vybraných informačních systémů krizového řízení;5. - 6. týden Informační systémy veřejné správy;7. - 8. týden Portál veřejné správy ČR, Portál krizového řízení ČR a Portály krizového řízení krajů;9. týden Geografické informační systémy a jejich využití v krizovém řízení;10. týden Architektura a funkce informačních systémů a jejich uplatnění v krizovém řízení ve veřejné správě;11. - 12. týden Úvod do operabilního prostředí mimořádných a krizových situací, kde jsou využívány informační, informatické, komunikační, řídící, kontrolní, logistické a koordinační technologie a jejich procesní systémy s požadavkem na jejich posílenou operabilitu a interoperabilitu.13. - 14. týden Efektivní využívání tvorby krizových scénářů ve prospěch eliminace hrozeb, kvality i úrovně procesů, rutinních činností, systémů připravenosti, plánování, organizování, řízení, výcviku, běžného působení/zásahu i managementu bezpečnostních služeb.Semináře:1. - 7. týden Projektu tvorby krizového scénáře I., s použitím již známých scénářů zásahů a typových plánů implementací do tréninkových, nácvikových a výcvikových procesů na taktické a operační úrovni.7. - 14. týden Strategická úroveň bude odvozena od neantropogenních i antropogenních (zejména teroristických)hrozeb s použitím jejich ratingu a rankingu.

Získané způsobilosti

Absolováním předmětu získají studenti znalosti a přehled o Portálu veřejné správy, GIS používaných v havarijním a krizovém plánování, o analýzách rizik a dalších ekonomických souvislostech.

Literatura

URBÁNEK, J. Civilní nouzové plánování. Brno - Univerzita obrany, 2006. ISBN 80-7231-035-6.URBÁNEK, J. Management civilního nouzového plánování. Brno - Univerzita obrany, 2006. ISBN 80-7231-034-8.Zákon č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně ostatních zákonů (krizový zákon). Praha, 2000. Bezpečnostní strategie ČR. Praha, 2011.

Požadavky

K zápočtu je nutná aktivní účast na seminářích, příprava podkladů pro zpracování vybraných dokumentů dle probírané problematiky. Ke zkoušce zisk zápočtu a znalosti, s praktickým použitím, ve všech zmíněných oblastech.

Garant

Ing. Vladimír Štípek, Ph.D.

Vyučující

Ing. Vladimír Štípek, Ph.D.