Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hospodářská opatření pro krizové stavy (KRA / JJOKS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRA / JJOKS - Hospodářská opatření pro krizové stavy, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. - 2. týden Úvod do předmětu, základní pojmy.3. - 4. týden Aktuálně platná legislativa České republiky, EU a OSN.5. - 6. týden Civilní nouzové plánování.7. - 8. týden HOPKS v působnosti prvků bezpečnostního systému.9. - 10. týden Úkoly civilního nouzového plánování a ochrany obyvatelstva v nouzových stavech.11. - 12. týden Krizová připravenost a plánování zdrojů v krizovém plánování, právní prostředí.13. - 14. týden Kritická infrastruktura a principy jejího managementu.Semináře:1. - 2. týden Metody osvojení a implementace hospodářských opatření pro krizové stavy.3. - 4. týden Krizové zákony, krizové plánování.5. - 6. týden Civilní nouzové plánování.7. - 8. týden Modelování chování organizací v hospodářské mobilizaci.9. - 10. týden Nouzové a mobilizační hospodářství.11. - 12. týden Dodavatelsko odběratelské vztahy v krizových stavech koncipováním smluv o nouzových dodávkách.13. - 14. týden Kritická infrastruktura.

Získané způsobilosti

Student získá základní znalosti z ekonomie. A to jak z makroekonomie, tak mikroekonomie. Dokáže dát do souvislosti i zdánlivě nesouvisející informace, které se týkají stěžejních předmětů z krizového řízení.

Literatura

Urbánek, J. F. Civilní nouzové plánování. UO Brno, 2006. Zákon č. 241/2000Sb., o hospodářských opatřeních při krizových situacích a o změně některých souvisejících záko-nů v platném znění. Urbánek, J.F. Management civilního nouzového plánování. Univerzita obrany, Brno, 2006. Antušák, E. Strategie a ekonomika v bezpečnostním systému České republiky. VŠE, Praha, 2002. Antušák, E. Studijní materiály pro posluchače aktualizačního kurzu krizového managementu a hospodářských opatření pro krizové stavy A2-2004. VŠE IKM, Praha, 2004.

Požadavky

Zpracování kontrolních písemných prací.Pro udělení zápočtu je podmínkou absolvování 70% seminářů.Pro udělení zkoušky je podmínkou zisk zápočtu, akceptování výsledků kontrolních písemných prací zpracovaných v průběhu semestru, akceptace výsledku ústní zkoušky.

Garant

Ing. Aleš Kudlák

Vyučující

Ing. Aleš Kudlák