Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Regionální management (KRA / JJREM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRA / JJREM - Regionální management, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teorie regionálního managementuRegion : jeho struktura, hranice; regionalizace a regionální strukturaGlobální urbanizace a urbanizační procesy v ČR (jejich historický vývoj)Urbanizace a suburbanizační procesyRegionální management (základné pojmy, přístupy k regionálnímu managementu)Historie a současnost regionální politikyAktéři regionálního rozvojeNástroje regionální politikyÚzemní rozvoj; udržitelný rozvoj; regionální disparityVybrané oblasti zájmu regionální politiky (brownfields, klastry, inovace)Případové studie fungování regionálního managementu v území

Literatura

AMENDOLA, A., CARDEO, F. E., COPPOLA, G. Regional Disparities in Europe. Discussion. Universita degli Studi di Salermo, 2004. Stejskal, J., Kovárník, J. Regionální politika a její nástroje. Praha: Portál, 2009. ISBN 978-80-7367-588-2.WOKOUN, R. a kol. Regionální rozvoj a jeho management v České republice. Praha: Oeconomica, 2007. ISBN 978-80-245-1301-0.PŮČEK, M., KOPPITZ, D. Strategické plánování a řízení pro obce, města a regiony. Vydání 1. Praha. Blažek, J., Uhlíř, D. :. Teorie regionálního rozvoje. Karolinum, Univerzita Karlova Praha, ISBN 80-246-0384-5 , 209 str., 2002.

Garant

doc. Ing. Eva Cudlínová, CSc.RNDr. Zuzana Dvořáková Líšková, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Eva Cudlínová, CSc.RNDr. Zuzana Dvořáková Líšková, Ph.D.