Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Str. a leg. IZS, koord. a náv.činn.sl. (KRA / JJSTL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRA / JJSTL - Str. a leg. IZS, koord. a náv.činn.sl., Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. týden Legislativa IZS a složky IZS.2. týden Struktura krizového řízení.3. - 4. týden Činnost IZS při likvidaci mimořádných událostí a krizových situací.5. týden Činnost správních orgánů a obcí, právnických a podnikajících fyzických osob v IZS.6. týden Taktické řízení při řešení mimořádných událostí.7. - 8. týden Operační řízení při řešení mimořádných událostí.9. týden Varování a vyrozumění.10. - 11. týden Součinnost složek IZS.12. - 13. týden Spolupráce operačních středisek složek IZS.14. týden Nevojenská krizová opatření, protipovodňová opatření.Semináře:1. - 4. týden Činnost IZS při likvidaci mimořádných událostí a krizových situací.5. - 8. týden Taktické a operační řízení při řešení mimořádných událostí.9. - 10. týden Varování a vyrozumění.11. - 14. týden Protipovodňová opatření.

Získané způsobilosti

Na základě studia daného předmětu, s využitím poznatků získaných v ostatních předmětech studijního programu, studenti:-budou mít vědomosti o legislativě, podmiňující existenci a fungování IZS a jeho složek;-budou znát a budou schopni uplatňovat možnosti (dovednosti) sil a prostředků složek IZS pro řešení záchranných a likvidačních prací při mimořádných událostech a krizových situacích;-budou znát a budou schopni uplatňovat zásady koordinace činnosti složek IZS na taktické a operační úrovni řízení; -budou schopni uplatnit se ve funkcích středního článku krizového řízení se zaměřením na prevenci, plánování a přípravu k řešení mimořádných událostí nebo krizových situací.

Literatura

Horák, R., Krč, M., Ondruš, R., Danielová, L. Průvodce krizovým řízením pro veřejnou správu. Praha, Linde, 2004. Ústavní zákon č. 110/1998 Sb. o bezpečnosti České republiky. Veverka, I. Vybrané kapitoly z krizového řízení pro záchranářství. Praha, 2003. Vyhláška č. 328/2001 Sb., o některých podrobnostech zabezpečení IZS. Zákon č. 239/2000 Sb. o integrovaném záchranném systému, ve znění pozdějších předpisů a navazující zákony, prováděcí vyhlášky a nařízení.

Požadavky

Zpracování zadaných seminárních prací.Zpracování kontrolních písemných prací.Pro udělení zápočtu je podmínkou absolvování všech seminářů včetně akceptace výsledků zpracovaných seminárních prací.Pro složení zkoušky je podmínkou zisk zápočtu, akceptování výsledků kontrolních písemných prací zpracovaných v průběhu semestru, akceptace výsledku písemné/ústní zkoušky.

Garant

Ing. Lenka Brehovská, Ph.D.Ing. Libor Líbal

Vyučující

Ing. Libor Líbal