Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Krizový management (KRA / NNKRM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRA / NNKRM - Krizový management, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. týden Krizová a havarijní připravenost, základní krizová legislativa (legislativní normy, které řeší problematiku krizového řízení), orgány krizového řízení.2. týden Dokumentace krizového plánování - krizové plány a plány krizové připravenosti (vnitřní a vnější havarijní plány, havarijní řády, traumatologické plány).3. týden Příprava na mimořádné události. Integrovaný záchranný systém (IZS), vymezení základních pojmů, složky IZS.4. týden Důležitost krizového managementu ve zdravotnictví. Úkoly zdravotnictví v bezpečnostním systému státu.5. týden Ochrana obyvatelstva v ČR - úkoly dotčených osob a orgánů v ochraně obyvatelstva, opatření k ochraně obyvatelstva (informování, varování obyvatelstva, individuální ochrana osob, ukrytí obyvatelstva, evakuace osob, nouzové přežití obyvatelstva, zařízení civilní ochrany).6. týden Management mimořádných událostí - definice, klasifikace mimořádných událostí, analýza zdravotnických následků a reakcí.7. týden Metodický postup při mimořádné události. Příprava zdravotnického systému na mimořádné události. Zásady mobilizace lůžkových rezerv.8. týden Vybrané aspekty mezinárodní humanitární pomoci. Problematika poskytování zdravotnické pomoci v zahraničí a v mezinárodním prostředí.9. týden Metodika zpracování krizových plánů.10. týden Kritická infrastruktura zdravotnictví.

Získané způsobilosti

Studenti budou způsobilí podílet se na řízení pracovišť ošetřovatelské péče v době mimořádných událostí a krizových situací.

Literatura

Kudlák A., Urban R., Bakoš E. Ekonomika a logistika krizových situací v ochraně obyvatelstva. Brno, 2010. ISBN 978-80-7231-757-8.Hlaváčková, D., Štorek, J., Fišer,V., Vraspírová, H., Neklapilová, V.:. Krizová připravenost resortu zdravotnictví. NCO NZO Brno, 2007. KRATOCHVÍLOVÁ, D. Ochrana obyvatelstva. Sdružení požárního a bezpečnostního inženýrství v Ostravě, 2005.

Požadavky

Aktivita a samostatná příprava.

Garant

Ing. Lenka Brehovská, Ph.D.

Vyučující

Ing. Lenka Brehovská, Ph.D.