Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Topografická anatomie (KRA / RKTAN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRA / RKTAN - Topografická anatomie, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. týden Obecné principy rentgenového zobrazení.2. týden Anatomie horní končetiny na RTG zobrazení3. týden Anatomie dolní končetiny na RTG zobrazení4. týden Anatomie osového skeletu na RTG zobrazení5. týden Anatomie osového skeletu na RTG zobrazení6. týden Anatomie nitrohrudních orgánů na RTG zobrazení7. týden Anatomie nitrohrudních orgánů na RTG zobrazení8. týden Anatomie břicha na RTG zobrazení9. týden Anatomie obličejového skeletu na RTG zobrazení10.týden Anatomie obličejového skeletu na RTG zobrazení

Získané způsobilosti

Student se po absovlování předmětu Rentgnová anatomie bude umět orientovat v základních RTG obrazech anatomických orgánů a struktur lidského těla, zobrazených konvenční rentgenologií - zejména skeletu.

Literatura

Dylevský, I., Druga, R. Anatomie. Praha Galén, 2000. Čihák, R., Druga, R., Grim, M. Anatomie 1,2,3. Praha Grada, 2004. Fleckenstein, P. Anatomy in diagnostic imaging. Kodaň : Munksgaard, 2001. ISBN 87-16-12336-0.

Požadavky

Seminární práce, zkouška

Garant

prof. MUDr. Jiří Neuwirth, CSc.

Vyučující

prof. MUDr. Jiří Neuwirth, CSc.