Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konv. zobraz. post.-praktická výuka 1 (KRA / RRPV1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRA / RRPV1 - Konv. zobraz. post.-praktická výuka 1, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Projekce, stranové značení, vymezení rtg pole, volba kombinace film/fólie.Projekce pro vyšetření horní končetiny.Zkoušky dlouhodobé stability zdrojů ionizujícího záření - rentgenových přístrojů.Zkoušky provozní stálosti zdrojů ionizujícího záření - rentgenových přístrojůPéče o pacienta po vyšetření pomocí jódových ve vodě rozpustných kontrastních látekPříprava pacienta ke skiagrafickému výkonuZobrazovací postupy na operačním sále a u lůžka pacienta.

Získané způsobilosti

Student po absolvování klinické praxe z radiodiagnostiky bude mít teoretické i praktické znalosti o zobrazovacích metodách v radiologii - příprava pacienta na vyšetření, algoritmus jednotlivých zobrazovacích metod, indikace a kontraindikace vyšetření, skiagrafe skeletu. Organizace MR a CT vyšetření.

Literatura

Chudáček. Radiodiagnostika I. díl. IDVPZ, Brno. 1994. Chudáček. Radiodiagnostika. Osveta. 1993.

Požadavky

Účat na praxi. Znalosti a dovednosti dané obsahem předmětu.

Garant

Blanka DrtinováHana LapešováMgr. Olga Trpáková

Vyučující

Blanka DrtinováHana LapešováMgr. Olga Trpáková