Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Radioterapie - praxe (KRA / RRRAP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRA / RRRAP - Radioterapie - praxe, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Semináře/cvičení1.týden:1. Simulátor - Volba nejvhodnější ozařovací polohy vzhledem k lokalizaci ozařovaného objemu a stavu pacienta Zhotovování a používání fixačních pomůcek (ozařovací masky apod.). Lokalizace cílového objemu a verifikace ozařovacích podmínek. Zadávání dat do verifikačního systému.2. Lineární urychlovač - Provádění standartních ozařovacích technik. Provádění speciálních ozařovacích technik. Provádění verifikačních snímků na lineárním urychlovači. Práce s verifikačním systémem3. Plánování léčby - výpočet ozařovacích plánů na plánovací konzoli. RTG terapie - Příprava přístroje k provozu. Provádění povrchové i hloubkové RTG terapie. Výpočty dávek pro RTG terapii4. Brachyterapie - výpočet ozařovacích plánů pro brachyterapii, provádění ozařovacích technik na přístroji pro automatický afterloading.

Získané způsobilosti

Získání praktických dovedností k odborné způsobilosti výkonu povolání ra asistenta podle Zákona 96/2004 Sb. a vyhlášky 424/2004 Sb.

Literatura

Jurga l. A kol. Klinická onkologia a radioterapia. Slovak Academic Press, Bratislava, 2000. Klener P. Protinádorová chemoterapie. Galen, 2. vydání, 2002. Šlampa, P., Petera, J. et al. Radiační onkologie. Galén, Karolinum, 1. vydání, 2007. ISBN 978-80-246-1443-4.Chao, K.S.C., et al. Radiation oncology. management decisions, Lippincott Williams and Wilkins, 2002. ISBN 0-7817-3222-0.Zámečník,J. Radioterapie. Avicenum, Praha. 1996. Šefčíková L, a kol. Vybrané kapitoly z lekárskej biofysiky, radiobiologie, radiodiagnostiky a radioterapie v onkologii. Bratislava, 2004.

Požadavky

Splnění 80% požadovaných výkonů v každé oblasti, 100% docházky

Garant

Mgr. Petr MalechaMgr. Eva Stýblová

Vyučující

Mgr. Petr MalechaMgr. Eva Stýblová