Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prevence mimořádných událostí II. (KRA / XPRMU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRA / XPRMU - Prevence mimořádných událostí II., Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zimní semestr:Přednášky:1. týden Úvod do požární prevence.2. - 4. týden Členění provozovaných činností podle požárního nebezpečí.5. - 6. týden Problematika technické prevence ve vazbě na právní předpisy.7. - 8. týden Požárně bezpečnostní zařízení a technická zařízení budov.9. - 10. týden Povinnosti fyzických osob.11. týden Zákony, kompetence a struktury městských a obecních policií.12. týden Spolupráce s IZS a participace na operačním a krizovém řízení.13. - 14. týden Metodika řízení v případě mimořádných událostí.Semináře:1. - 5. týden Procvičování začlenění provozovaných činností podle požárního nebezpečí.6. - 7. týden Problematika technické prevence ve vazbě na právní předpisy - příklady.8. - 9. týden Požárně bezpečnostní zařízení a technická zařízení budov - příklady realizace.10. - 11. týden Praktické příklady uplatňování povinností fyzických osob.12. - 14. týden Exkurze na jednotlivá pracoviště Městské Policie České Budějovice.Letní semestr:Přednášky:1. - 3. týden Povinnosti právnických a podnikajících fyzických osob.4. týden Požárně bezpečnostní řešení stavby.5. týden Požární bezpečnost výrobních objektů.6. týden Požární bezpečnost nevýrobních objektů.7. týden Specifické požadavky pro některé typy objektů.8. týden Výkon státního požárního dozoru.9. - 10. týden Dokumentace požární ochrany.11. - 12. týden Zjišťování příčin vzniku požárů a pomoc při jejich zdolávání.13. - 14. týden Protipovodňová opatření a povodňové plány na úrovni měst a obcí.Semináře:1. - 2. týden Konkrétní ukázky požárně bezpečnostního řešení stavby.3. - 4. týden Požární bezpečnost výrobních provozů - konkrétní ukázky s komentářem.5. - 6. týden Požární bezpečnost obchodních domů, administrativních budov - konkrétní ukázky s komentářem.7. týden Požární bezpečnost specifických typů objektů - zdravotnické budovy, hotely - konkrétní ukázky s komentářem.8. týden Příklady výkonu státního požárního dozoru ve vztahu k právnickým a podnikajícím fyzickým osobám.9. - 10. týden Praktické zpracování dokumentace požární ochrany u právnických a podnikajících fyzických osob.11. - 12. týden Praktické procvičování postupů při zjišťování příčin požárů.13. - 14. týden Protipovodňová opatření v povodí Malše a Vltavy - videoprojekce s komentářem.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu získá student základní odborné znalosti z oblasti požární prevence a z oblasti tvorby protipovodňových plánů a protipovodňpových opatření.

Literatura

Vyhláška č. 23/2008 Sb., o technických podmínkách požární ochrany staveb. Vyhláška č. 246/2001 Sb., o stanovení podmínek požární bezpečnosti a výkonu státního požárního. Zákon č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon).

Požadavky

Seminární práce - zpracování vybrané dokumentace požární ochrany. Exkurze do Českého hydrometeorologického ústavu, pobočka České Budějovice.

Garant

Ing. Jana Neškodná

Vyučující

Ing. Jana NeškodnáIng. Jana Neškodná