Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy biomedicínského inženýrství (KRA / XZBII)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRA / XZBII - Základy biomedicínského inženýrství, Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky1. týden - úvod do problematiky biomedicínského inženýrství2. - 4.týden - získávání a zpracování (biologických) signálů5. - 7. týden - získávání a zpracování obrazu8. týden - biokybernetika a teorie systémů9.- 10. týden - modelování systémů - tvorba a použití11 -12. týden - farmakokinetické a epidemiologické modely13. - zpětná vazba, řízení14. týden - kódování informaceSemináře/cvičení1. biosignály2.-3. zpracování obrazu4.-5. modelování a popis systémů6.-7. studentské prezentace

Získané způsobilosti

Orientace a praktické zkušenosti s metodami zpracování signálů a jejich použití, včetně praktické znalosti zpracování obrazu v digitální formě. Přehled používaných přístupů k modelování systémů v daném oboru a jejich simulace.

Literatura

Janíček, P., Ondráček, E. Řešení problémů modelováním. FS VUT, Brno, 1998. Svatoš J. Biologické signály I, FE ČVUT, Praha 1995. Holčík, J., Straszecka, E. Bionika. ÚBMI FEI VUT, Brno, 1999.

Požadavky

Prezentace seminární práce.

Garant

Mgr. Ing. Marie Charvátová

Vyučující

Mgr. Ing. Marie CharvátováMgr. Ing. Marie Charvátová